Inicio Baleares Autoritzada l’ampliació del límit d’hores extres remunerades dels traballadors per fer efectiva...

Autoritzada l’ampliació del límit d’hores extres remunerades dels traballadors per fer efectiva la gratuïtat de 0 a 3 anys

\ S’amplia el límit de 80 hores extraordinàries per persona i curs escolar per atendre el volum i la complexitat del procés de gratuïtat a tota l’etapa d’infantil
\ A més, també es tramiten tots els ajuts corresponents a l’ampliació i creació de noves places per donar resposta a la demanda actual
La gratuïtat a tots els cicles d’Educació Infantil (0-3) és una de les promeses del Govern de les Illes Balears que es van materialitzar en els primers tres mesos de legislatura. Per fer-la efectiva s’han gestionat 142 convenis mitjançant els quals s’ofereix la gratuïtat a 191 centres (58 de la xarxa pública i 84 de la xarxa complementària) i que suposen una inversió de 152,6 milions d’euros fins a l’any 2027. Per a l’any 2024 s’han pressupostat 51 milions d’euros per fer efectiva la gratuïtat a tota l’etapa d’infantil. Aquesta tramitació ha suposat un elevat augment de la càrrega de feina dels treballadors de  l’Institut per a la Primera Infància (IEPI) de la Direcció General de la Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa.
Així, el Consell de Govern ha autoritzat avui la modificació de l’Acord del Consell de Govern de 17 d’abril de 2015 en relació amb les despeses de personal corresponents al complement de productivitat i a les gratificacions al personal funcionari docent mitjançant el qual s’amplia el límit d’hores extraordinàries fins a un màxim de 150 hores l’any remunerades fora de la jornada laboral, per poder fer efectiva la gratuïtat de 0 a 3 anys, que s’ha posat en marxa aquest curs escolar.
Amb l’autorització s’amplia el límit de 80 hores extraordinàries per persona i curs escolar establert per al personal de l’IEPI per poder atendre el volum i la complexitat del procés de gratuïtat a tota l’etapa d’infantil en els terminis establerts. A més de tramitar els convenis d’adhesió a la gratuïtat, també es gestionen tots els ajuts convocats per la Conselleria d’Educació i Universitats corresponents a l’ampliació i creació de noves places per poder donar resposta a la demanda actual. L’ampliació del màxim d’hores extraordinàries es planteja davant la incompatibilitat de compensar-les amb temps de descans degut a les necessitats del servei. La mesura es va aprovar per unanimitat a la darrera Mesa Sectorial de l’Educació, que es celebrà el passat 6 de febrer.

MÁS:  El Govern i EAE Business School col·laboren per accelerar la transformació digital de les pimes de les Illes Balears

- Te recomendamos -
Artículo anteriorAutoritzada la proposta d’adhesió a 8 convenis amb el ministeri d’Educació i FP per impulsar el projecte «Aula del futur»
Artículo siguienteL’IEB obre una convocatòria per donar suport a fires, festivals i jornades que fomentin la projecció exterior