Inicio Menorca Ampliat el nombre de visites guiades a la Planta de Tractament de...

Ampliat el nombre de visites guiades a la Planta de Tractament de Residus de Milà

El Consorci de Residus i Energia de Menorca i la UTE Es Milà (Prezero GR i Adalmo) han obert dos torns més de visites guiades a l’Àrea de Gestió de Residus de Milà després d’haver omplert gran part dels grups organitzats per veure les instal·lacions de gestió de residus.

Les visites es realitzen el primer dijous de cada mes en horari de 17.00 a 18.00 h. Els dos nous torns s’han obert per a les visites de dijous 2 de maig i dijous 6 de juny, i es faran després del primer torn, en horari de 18.00 a 19.00 h.

Qualsevol persona que vulgui veure de primera mà com es gestionen els residus a Menorca podrà inscriure’s a les visites de forma gratuïta a la web del Consorci de Residus i Energia: www.cremenorca.org

MÁS:  El Consell Insular convoca un minut de silenci per les víctimes de València

Les visites cerquen donar a conèixer la nova planta de tractament, inaugurada oficialment l’abril de 2022, així com incidir en la sensibilització ciutadana i en les bones pràctiques de separació i reciclatge mostrant in situ com es fa el tractament de les diferents fraccions que arriben a les instal·lacions.

“Les visites han tingut molt bona acollida entre la ciutadania, que ve a Milà molt interessada per conèixer com funciona la planta. Estem encantats de rebre la gent i resoldre tots els dubtes que tinguin. És molt necessari trencar amb falsos mites a Milà i fer sentir la ciutadania part de la gestió dels nostres residus”, ha explicat el president del Consorci de Residus i Energia de Menorca, Simón Gornés.

MÁS:  L'exposició itinerant de fotografia nocturna Menorca Starlight 2024 s'inaugura dilluns 15 d'abril al Centre d'Art i Cultura Ca n'Ángel

La visita guiada

De la mà del personal especialitzat de la UTE Es Milà i del CREM, la visita s’inicia amb una prèvia explicació de les diferents zones i instal·lacions de l’Àrea de Gestió de Residus de Milà. Tot seguit es fa la visita guiada pel recinte.

El recorregut es fa amb els equips en funcionament, perquè sigui possible veure com es treballa amb cada fracció de residus. Així, es pot veure el tipus de maquinària i la funció que compleix en cadascuna de les diferents fases del tractament de residus: la recepció i l’alimentació; la separació segons mida, densitat, color i composició dels residus; i el premsatge per a la generació de bales de les diferents tipologies de residus recuperats per enviar a valorització.

MÁS:  Alumnes de Formació Professional estudien al Consell Insular el funcionament dels fons europeus

També es mostrarà l’àrea d’estabilització i afinament de la matèria orgànica i el forn incinerador. Finalment, els visitants podran veure l’actual abocador en actiu situant-se sobre una de les antigues cel·les clausurades i restaurades ambientalment.

Formulari de sol·licitud i dates

Les inscripcions es poden fer en aquest formulari de sol·licitud. Les dates de totes les visites són les següents:

Dijous – de 17 a 18.00 h
Dijous – de 18 a 19.00 h
Dijous – de 17 a 18.00 h
Dijous – de 18 a 19.00 h
Dijous – de 17 a 18.00 h
Dijous – de 17 a 18.00 h
Dijous – de 17 a 18.00 h
Dijous – de 17 a 18.00 h

Places limitades. No s’organitzaran visites els mesos de juliol i agost.

Maó, 26 d’abril de 2024


- Te recomendamos -
Artículo anteriorCasper Ruud ofrece una masterclass en el Mutua Madrid Open organizada por ISDIN
Artículo siguienteMenorca Talayótica se incorpora a la entidad Alianza de Paisajes Culturales que preside el Consell de Mallorca