Inicio Menorca El Departament de Cultura obre una nova convocatòria d’ajuts per a la creació...

El Departament de Cultura obre una nova convocatòria d’ajuts per a la creació en arts visuals i audiovisuals amb una inversió de 90.000 euros

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca ha tret una nova edició de la convocatòria d’ajuts de minimis per a la creació en arts visuals i audiovisuals dotada amb un total de 90.000 euros.

Enguany s’ha augmentat el pressupost respecte de la convocatòria anterior. En concret amb 5.000 euros més a la línia 5, dirigida a la preproducció i postproducció de documentals i audiovisuals de ficció.

Aquesta convocatòria, dividida en cinc línies, fixa el seu objectiu en el foment i el desenvolupament d’activitats en l’àrea de les arts visuals i audiovisuals a Menorca. D’aquesta manera, el Departament de Cultura busca fomentar la recerca, la producció, la formació i la realització d’exposicions per artistes amb projectes que poden ser individuals o col·lectius. A més de contribuir a la creació d’obres audiovisuals d’especial interès per a l’illa. Així, la convocatòria s’estructura en quatre línies de suport a les arts visuals, i una cinquena línia per al foment dels projectes audiovisuals.

MÁS:  El departament d'Ordenació Territorial i Turística habilita la consulta de les cèdules d'habitabilitat vigents a tots els ciutadans

La primera línia és per a projectes d’investigació artística. D’entre les sol·licituds que es rebin, es destinaran quatre ajuts per un import màxim de 2.500 euros cada un. L’objecte d’aquesta línia és la realització de projectes d’experimentació, desenvolupament i creació en l’àmbit de la recerca artística, tot fomentant les relacions interdisciplinàries, la transferència de coneixement i la documentació i difusió de la recerca artística.

La segona línia, que es distribuirà en cinc ajuts de 2.000 euros màxim cada un, donarà suport a projectes adreçats a impartir un curs de formació gratuït, de duració limitada, en qualsevol equipament educatiu o docent de l’illa; a qualsevol activitat necessària per a la realització de cursos de formació, seminaris, tallers, congressos, fòrums, programes de mediació, etc., i a l’ampliació d’estudis culturals, reglats o no, a Menorca o fora de Menorca.

MÁS:  El Servei de Bombers de Menorca realitza un curs de millora de conducció de vehicles lleugers

La tercera línia, ajuts per a producció d’obra, va destinada a la realització de projectes que necessiten recursos de producció per dur-se a terme. Es concediran tres ajuts per un import màxim de 5.000 euros cada un (dels quals 2.000 euros seran per als artistes i 3.000 per a les despeses de producció). A través d’aquesta línia es contribueix a donar resposta a les necessitats de producció artística actuals, i de producció dels artistes, mentre que segueix de prop les línies discursives de l’art actual.

La quarta línia és per a la producció d’exposicions. Es concediran dos ajuts per un import màxim de 5.000 euros cada un. I va destinada a la presentació de projectes que s’executin a Menorca i que es plantegin des de qualsevol camp de l’entorn de les pràctiques artístiques contemporànies.

MÁS:  El Consell Insular de Menorca, el Govern balear i el sector lacti signen nous compromisos amb la tercera edició del Pla PROVILAC

Finalment, la línia 5 permetrà subvencionar la preproducció i postproducció de projectes audiovisuals. Es concediran fins a 10.000 euros per ajut, sense límit de subvencions concedides. Les bases d’aquesta convocatòria es poden consultar en el següent enllaç:

Consell Insular de Menorca (cime.es)

El termini de presentació de sol·licituds per acollir-se a aquests ajuts acaba el 31 de gener de 2024.

Maó, 27 de desembre de 2023


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Menorca Talaiòtica protagonitzarà el cupó de l’ONCE de dia 3 de gener
Artículo siguienteEls Bombers de Menorca organitzen una recollida solidària de regals