Inicio Baleares El vicepresident Costa presenta l’esborrany de reglament del règim fiscal als agents...

El vicepresident Costa presenta l’esborrany de reglament del règim fiscal als agents econòmics i empresarials de les Illes Balears

El document, que es troba en tràmit d’audiència i informació pública, s’aprovarà definitivament al juliol, abans que s’hagin de presentar el gruix de declaracions de l’impost sobre societats
L’esborrany inclou bona part de les al·legacions del Govern de les Illes Balears, per donar més seguretat jurídica i ampliar al màxim el nombre de beneficiaris de les bonificacions fiscals
 
El vicepresident i conseller d’Economia, Hisenda i Innovació del Govern de les Illes Balears, Antoni Costa, ha presentat aquest dimecres l’Esborrany de reglament del règim fiscal especial de les Illes Balears als representants dels agents econòmics i  empresarials de la comunitat autònoma. El conseller i el secretari d’Estat d’Hisenda, Jesús Gascón, van consensuar el text el passat 7 de febrer, en una reunió que van mantenir a Madrid.
Cal recordar que l’esborrany inclou bona part de les al·legacions que va presentar el Govern de les Illes Balears, i que cercaven dos objectius: clarificar tots els conceptes per donar més seguretat jurídica, i ampliar al màxim la possibilitat d’obtenir els beneficis fiscals, perquè s’hi puguin acollir el major nombre de sectors empresarials i d’inversions. Així, pel que fa al règim especial fiscal, s’aconseguirà reduir els efectes negatius de la insularitat a les empreses balears, i augmentar la seva competitivitat enfront de les peninsulars.
A més, es van avançant passes per complir amb els terminis prevists; en aquest sentit, es preveu que al llarg del mes de juliol s’aprovi el reglament de forma definitiva, abans que s’hagin de presentar el gruix de les declaracions de l’impost sobre societats (IS). “S’ha d’agrair al Ministeri d’Hisenda que hagin sigut proclius a aprovar el reglament abans de presentar les autoliquidacions”, ha expressat el conseller.
“L’impacte esperat és de centenars de milions d’euros a través d’aquestes abaixades d’imposts a les empreses de les Illes Balears”, ha destacat per altra banda Costa. “A més, hem aconseguit que els requisits vagin vinculats més a normatives autonòmiques, i no tant a normatives estatals, tot i que el règim fiscal sigui una norma estatal”, ha afegit.
Elements que desenvolupa el reglament
El reglament del règim fiscal especial desenvolupa tots els elements necessaris per clarificar tots els conceptes: els subjectes que poden beneficiar-se de les bonificacions fiscals, el concepte de tipus d’establiment potencialment beneficiari, el benefici al qual es pot atribuir la bonificació —comptable o rendiment net—, la destinació de la inversió obtinguda a través de les mesures fiscals —és la part del reglament amb una major extensió— i els requisits que ha de complir, a més d’alguns supòsits especials que es preveuen per aplicar la Reserva d’Inversions.
A banda de la Reserva d’Inversions, l’altra mesura del règim fiscal especial es destina a les empreses industrials, agrícoles, ramaderes i pesqueres i, en aquest cas, el reglament es limita a realitzar alguns matisos, en els apartats següents: subjectes que poden beneficiar-se del règim i els requisits per a aplicar-lo.
A la reunió, a més del conseller, per part del Govern de les Illes Balears han assistit el director general de Pressuposts i Finançament, Bartomeu Alcover; l’administrador tributari de l’Agència Tributària de les Illes Balears, Alberto Roibal; i el cap del Departament Jurídic de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, Miquel Àngel Busquets.
Per part dels agents econòmics i empresarials, ja sigui presencialment o de forma telemàtica, han assistit la Cambra de Comerç de Mallorca, de Menorca, i d’Eivissa i Formentera, el Cercle d’Economia de Mallorca, el Cercle d’Economia de Menorca, el Cercle Mallorquí de Negocis, el Col·legi d’Economistes de les Illes Balears, el Col·legi d’Advocats, el Col·legi de Graduats Socials, l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals, l’Associació d’Experts Comptables i Tributaris d’Espanya, l’Associació de Professionals Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears, el Col·legi de Titulars Mercantils, el Col·legi de Gestors Administratius, el Consell Econòmic i Social, la Confederació d’Associacions Empresarials de les Illes Balears (CAEB), CAEB Mallorca i Menorca, PIMEM, PIME Formentera, PIME Eivissa i Formentera i PIME Menorca.

MÁS:  "Es perverso": así define la jueza a Miquel Roldán, el cantante y profesor que acosó a uno de sus exalumnos

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Conselleria d’Educació i Universitats convoca els ajuts de promoció de l’excel·lència acadèmica per a alumnes de les Illes Balears que han finalitzat els estudis oficials d’Ensenyaments Artístics Superiors
Artículo siguientePresència balear a ARCOmadrid per mitjà de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB)