Inicio Menorca La pista d’atletisme de Ciutadella tindrà 8 carrils i grades cobertes per...

La pista d’atletisme de Ciutadella tindrà 8 carrils i grades cobertes per a 1.000 persones

Aquest dimarts, 26 de març, el Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ciutadella, ha presentat l’avantprojecte de la pista d’atletisme.

Aquesta pista estarà ubicada als terrenys municipals de Son Agustí, a la parcel·la 90 del polígon 4 de Ciutadella amb unes dimensions de 29.590 metres quadrats. Les instal·lacions comptaran amb una pista d’atletisme estàndard de 400 metres i 8 carrils, amb ria interior per a carreres d’obstacles.

“L’atletisme és un esport molt popular a Menorca que necessita tenir unes instal·lacions adequades a les seves necessitats. En primer lloc, ens vam centrar en la pista d’atletisme de Maó, que estava a punt de perdre l’acreditació. Vam transferir a l’Ajuntament 1.5 milions d’euros per a la seva recuperació i millora. I, en paral·lel, vam decidir construir una pista a Ciutadella per així tenir dues instal·lacions de primer nivell a Menorca”, ha explicat el president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca.

MÁS:  La Xarxa de Biblioteques de Menorca posa en marxa el Concurs de Bibliotràilers per a joves d’11 a 16 anys de Menorca

A la pista s’instal·laran tots els equipaments necessaris per poder fer competicions d’altres especialitats com salt de longitud i triple salt, salt d’altura, salt amb pèrtiga, llançament de disc i martell i llançament de pes i javelina.

Així mateix, s’ubicaran unes grades cobertes per a 1.000 persones en el costat oest, mirant a l’est cap a la pista. A més, es disposarà d’un edifici de serveis amb zona de vestuaris, gimnàs, administració i bar-cafeteria.

“També podrem fer possible serveis del Consell i del Govern balear que ara són a Maó i Palma, com el Gabinet de Medicina Esportiva o el Centre de Tecnificació. Es planteja una pista de 400 metres i 8 carrils apta per a campionats autonòmics, nacionals i fins i tot internacionals. Serà la segona millor pista de les Balears”, ha afirmat el conseller de Cultura, Joventut i Esports de Menorca, Joan Pons.

MÁS:  Els focus del Festival de Màlaga apunten a Menorca com a destinació de cinema

“Ciutadella cedirà els terrenys de Son Agustí al Consell Insular, qui construirà la pista. És una gran satisfacció per l’Ajuntament poder, finalment, dur a terme aquest projecte, ja que és una reivindicació que els atletes de Ciutadella han fet durant anys”, ha indicat la batlessa del municipi, Juana Mari Pons.

Pròximament, ambdues administracions signaran el conveni per a iniciar el procés. El pressupost base de licitació serà de 6,2 milions d’euros. En un primer terme, es preveu la concessió de terrenys de Son Agustí al Consell durant el segon semestre d’enguany, i seguidament avançar en la declaració d’interès insular que necessita el projecte.

MÁS:  El Consell Insular de Menorca destinarà gairebé 240.000 euros a la reforma del camp de futbol municipal Los Nogales

“Serà una oportunitat, també, per a impulsar el turisme esportiu en temporada baixa. En síntesi, volem prioritzar les inversions, donar més possibilitats als menorquins, i poder crear sinergies com, per exemple, aquest turisme esportiu que volem potenciar”, ha conclòs Vilafranca.

*Aquesta nota de premsa inclou talls de veu*

Maó, 26 de març de 2024
 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Consell de Mallorca convoca els nous premis Mallorca Jove per fomentar la creativitat en català i les rondalles entre els escolars de l’illa
Artículo siguienteEl Consell de Mallorca rinde homenaje a 20 personalidades del mundo de las artes escénicas poniendo su nombre a butacas del Teatre Principal