Inicio Mallorca El Consell de Mallorca convoca els nous premis Mallorca Jove per fomentar...

El Consell de Mallorca convoca els nous premis Mallorca Jove per fomentar la creativitat en català i les rondalles entre els escolars de l’illa

La convocatòria té una dotació de 2.400 euros i hi poden participar els alumnes de tercer i quart d’ESO i batxillerat de qualsevol centre de Mallorca 

El Consell de Mallorca presenta els nous premis literaris Mallorca Jove: una convocatòria que té l’objectiu de fomentar la creativitat en l’expressió escrita i reforçar les competències lingüístiques entre els alumnes de tercer i quart d’ESO i batxillerat de qualsevol centre de Mallorca. 
La convocatòria té una dotació de 2.400 euros i pretén donar a conéixer les rondalles entre els escolars, per la qual cosa les  obres presentades han d’incloure, obligatòriament, alguna de les següents paraules: aperduar, braverol, vinclar, brufar, tumbaga, gínjol, esclafit, regiró, esplugar, tudar, vega o jaç. 
La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha assegurat que un dels seus objectius al capdavant del departament és donar a conèixer la cultura de l’illa entre els més joves: “és important que els alumnes de Mallorca coneguin les nostres arrels, la llengua pròpia i el lèxic de les rondalles”. 
Categories 
Hi haurà quatre categories: dues de narrativa i dues de poesia. En narrativa hi haurà dos premis: Joana E., en commemoracio de la novela de Maria-Antònia Oliver, a qui, per cert, el Consell de Mallorca acaba de dedicar  una biblioteca a Binissalem, i Bearn, e reconeixement de Llorenç Villalonga.  
Pel que fa a poesia, les categories són Pi de Formentor, ja que l’any que ve fa 150 anys que es va escriure per part de Costa i Llobera, i Balanguera, per ser l’himne oficial de l’illa.
En les quatre convocatòries hi haurà dos premiats: 350 euros per l’obra guanyadora i 250 per la finalista. 
Es pot consultar tota la informació de la convocatòria al BOIB

MÁS:  El Consell de Mallorca presenta el cartell del Mobofest 2024

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEls focus del Festival de Màlaga apunten a Menorca com a destinació de cinema
Artículo siguienteLa pista d’atletisme de Ciutadella tindrà 8 carrils i grades cobertes per a 1.000 persones