Inicio Mallorca El presidente Galmés visita la Fundación Natzaret

El presidente Galmés visita la Fundación Natzaret

El Consell de Mallorca té concertades amb aquesta entitat una seixantena de places d’acolliment residencial per a infants i adolescents, i d’habilitació i teràpia ocupacional per a persones amb discapacitat

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat del conseller de Benestar Social i president de l’IMAS, Guillermo Sánchez, ha conegut avui de primera mà els serveis que la institució insular té concertats amb la Fundació Natzaret que enguany fa cent anys que fa feina per a la infància més vulnerable.  
Fer costat a nins, nines i adolescents en els seus processos d’autonomia mitjançant l’acompanyament, l’orientació i la formació per facilitar-los el procés cap a la realització personal i professional, a través d’una intervenció educativa individualitzada, és el que ha convertit aquesta entitat en una institució de referència en l’àmbit social. 
En total, el Consell, a través de l’IMAS, té concertades 42 places d’acolliment residencial per a infants i adolescents amb mesura de tutela o guarda, «als quals ofereix una atenció personalitzada que va més enllà de cobrir les necessitats bàsiques a través d’una educació integral i compensadora, tenir de la seva salut física i emocional i vetlar pel seu desenvolupament. Sobretot Natzaret umpl de valors la seva vida, l’equip que la integra estableix amb ells vincles sans indispensables per al seu desenvolupament i per al seu futur», ha destacat Llorenç Galmés. 
L’IMAS treballa amb Natzaret, que forma part de la Federació d’Entitats d’Infància i Adolescència de Balears (FEIAB), des del primer moment que el Consell de Mallorca va assumir les competències en matèria de protecció de menors, l’any 2000. Abans d’aquest traspàs, la fundació ja treballava amb el Govern de les Illes Balears, amb el qual actualment manté l’acord per facilitar el procés d’emancipació dels joves que han fet els 18 anys. 
A més i responent a la seva vocació de suport a les persones en situació de vulnerabilitat i les seves famílies, la fundació disposa d’un servei d’habilitació i teràpia ocupacional adreçat a persones amb discapacitat física sobrevinguda que tenguin la necessitat d’aconseguir una millora en l’autonomia i en la inclusió sociolaboral. 
«A Natzaret hem consolidat un model d’intervenció no estandarditzat, centrat en la persona. Aquest suport es realitza de forma personalitzada, comptant amb les necessitats i interessos de l’usuari», ha destacat durant la visita el director de la fundació Guillem Cladera. L’entitat té concertades amb l’IMAS 15 places en aquest servei, en què es treballen les competències prelaborals i les habilitats socials i emocionals mitjançant tallers específics en els quals les persones usuàries participen segons les seves possibilitats i interessos, i on es posa un èmfasi especial en el treball en equip. 

MÁS:  El Consell de Mallorca presenta la 91 edición del Gran Premio Nacional de Trote que se disputará este domingo en Son Pardo

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Consell de Mallorca modifica el proyecto del Canal de Regatas de Alcúdia para convertirlo en un referente deportivo nacional
Artículo siguienteEl departament de Mobilitat invertirà més de 2,5 milions d’euros en el manteniment de les carreteres durant els pròxims dos anys