Inicio Menorca El departament de Mobilitat invertirà més de 2,5 milions d’euros en el...

El departament de Mobilitat invertirà més de 2,5 milions d’euros en el manteniment de les carreteres durant els pròxims dos anys

El departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca ha adjudicat el nou contracte de serveis per a la conservació i manteniment de les carreteres que són competència de l’administració insular.

El contracte té per objecte la conservació i manteniment de la xarxa primària i secundària de carreteres de l’illa que són competència del Consell Insular. El servei s’ha licitat per dos anys amb un import de 2.692.174 milions d’euros.

“És important tenir unes carreteres segures, modernes i sostenibles. Aquests mesos hem fet molta feina al departament de Mobilitat per poder impulsar els projectes i millores en aquest àmbit que creim que necessita Menorca”, ha explicat el president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca.

MÁS:  El departament de Medi Ambient presenta el full de ruta del cicle de l'aigua

El nou contracte suposa un increment de recursos respecte a l’anterior vigent, que era de 2017. “L’augment del cost anual, entre d’altres, és degut a l’augment dels serveis. El canvi substancial és que a partir d’ara hi haurà un control sever sobre les feines que s’estan fent, ja que un encarregat i un enginyer faran un control permanent de les feines”, ha indicat el director insular de Carreteres, Ramón Verdú.

“Hi haurà una plantilla de fins a 16 persones, i maquinària pesant, per exemple, una màquina autopropulsada per a la neteja de voreres de les carreteres, vehicles amb canastra i elevadora per a la poda, motoanivelladores i compactadores. Hi haurà tres brigades permanents: a Ponent, Llevant i la zona central de l’illa”, ha afegit.

MÁS:  200 persones assisteixen a la preestrena de la pel·lícula Faro, rodada principalment a Menorca

A més, s’incrementen els quilòmetres de carreteres a conservar. Es passa de 186 kilòmetres a 209, ja que es sumen 4 vies que ha assumit el Consell recentment: Binifabini, Cami d’en Kane, Son Bou i Torralba.

El servei s’ha adjudicat a la UTE, formada per les Innovia Coptalia SAU i Construcciones Olives SL amb la possibilitat de prorrogar el contracte dos anys més.

“Tenim tres àmbits prioritaris, als que estem destinant més recursos: les polítiques de Benestar Social, el Medi Ambient, i la Mobilitat. En l’àmbit de carreteres, aquests mesos hem fet moltes actuacions. Vam acabar el tram de la carretera general de l’Argentina, on hem inaugurat una nova parada d’autobús. També s’han fet millores a la carretera de s’Ullestrar per 300.000 euros, i a Ses Barraques, a Sant Lluís, per 373.000 euros. A més, hem modernitzat la rotonda ovalada de Maó per 392.000 euros, hem substituït 365 metres de barreres de seguretat a Son Bou, hem millorat la seguretat dels trams de carretera des Grau i de la general a Ferreries, repintat el tram entre Ferreries i Cala Galdana i millorat la senyalització. Aquestes són només algunes de les iniciatives que hem dut a terme aquests mesos en matèria de carreteres. Però en vindran moltes més”, ha conclòs el president del Consell Insular de Menorca.

MÁS:  La pista d'atletisme de Ciutadella tindrà 8 carrils i grades cobertes per a 1.000 persones

Maó, 3 de maig de 2024


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl presidente Galmés visita la Fundación Natzaret
Artículo siguienteCinco hoteles en España seleccionados entre los mejores a nivel global