Inicio Baleares El 5è Congrés Internacional de Neuroeducació atorga un reconeixement al CEIP Rosa...

El 5è Congrés Internacional de Neuroeducació atorga un reconeixement al CEIP Rosa dels Vents per la feina realitzada en el projecte «Dualiza-te»

Té com a objectiu promoure l’educació inclusiva i la integració d’evidències científiques
Durant els dos cursos passats, han treballat juntament amb els altres dos centres que formen part del projecte: el CEIP Mendigoiti de Pamplona i el CEIP Attilio Bruschetti de Xàtiva
 
El CEIP Rosa dels Vents de la Colònia de Sant Pere (Artà) ha estat guardonat en el 5è Congrés Internacional de Neuroeducació per la seva col·laboració en el projecte «Dualiza-te»: disseny d’entorns i situacions d’aprenentatge en clau DUA”  fet conjuntament amb el CEIP Mendigoiti de Pamplona (Navarra) i el CEIP Attilio Bruschetti de Xàtiva (Comunitat Valenciana).
Tots tres centres han demostrat un compromís excepcional en la creació d’entorns educatius inclusius, atenent les evidències de la investigació i la neuroeducació i la implementació de metodologies actives que promouen l’èxit educatiu de tots els alumnes.
El projecte «Dualiza-te»: disseny d’entorns i situacions d’aprenentatge en clau DUA” va ser seleccionat per fer una comunicació al 5è Congrés Internacional de Neuroeducació i ha rebut el premi del públic, atorgant un important reconeixement a les escoles implicades.
La idea «Dualiza-te» va ser seleccionada fa dos anys pel Ministeri d’Educació i s’ha distingit pel seu enfocament integral cap al desenvolupament de l’alumnat d’educació infantil i primària. A través d’aquesta col·laboració, els centres han compartit pràctiques i coneixements per continuar millorant els seus projectes educatius oferint una proposta que respecta les necessitats individuals de cada estudiant, dins entorns d’aprenentatge significatius i motivacional, i han integrat metodologies actives i propostes educatives basades en recerques en neurociència i DUA”.
Aquest projecte, a més, ha propiciat la creació de l’eina INDEA (Indicadors Neuroeducatius per al Disseny d’Entorns d’Aprenentatge) centrada per una banda, en els principis del Disseny Universal per a l’Aprenentatge i per una altra en els principis i preceptes de la Neuroeducació. La proposta inclou un centenar d’indicadors que permeten orientar els centres i avaluar els seus entorns d’aprenentatge seguint aquests principis bàsics.
Des de la Conselleria d’Educació i Universitats feliciten el CEIP Rosa dels Vents per aquest merescut guardó.
 

MÁS:  El conseller Bauzà demana a la secretària d’Estat de Turisme l’ampliació del termini d’execució dels projectes de resiliència turística finançats amb Fons EU

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Govern destaca a l’Innovation Day l’aposta per aplicar la intel·ligència artificial a la simplificació administrativa
Artículo siguienteEl Consell de Mallorca conmemora el 8M con la lectura del manifiesto «Per les dones grans, per les grans dones»