Inicio Baleares El TIB millora el servei de les seves línies a la zona...

El TIB millora el servei de les seves línies a la zona d’Inca, badia d’Alcúdia i Ponent a partir del dia 1 de març

El Govern de les Illes Balears, a través del Consorci de Transports de Mallorca (CTM), posa en marxa, a partir de l’1 de març, una millora global dels serveis TIB de bus regular que operen a l’entorn de la ciutat d’Inca.
 
Campanet i Búger (línia TIB 314) milloren la comunicació amb Inca, i passen de 10 a 15 serveis diaris. Cal destacar un nou servei a primera hora perquè els residents d’aquestes dues poblacions puguin connectar amb el tren que arriba a Palma a les 7.15 h (i que també permetrà ser a la UIB abans de les 8.00 h).
Es crea una nova connexió d’ambdós pobles (Campanet i Búger) fins a sa Pobla (on tenen el centre de salut de referència), amb 6 anades i 6 tornades tots els dies feiners.
 
Mancor de la Vall i Biniamar (línia TIB 311) milloren la seva connectivitat amb Inca, i passen dels 9 serveis diaris actuals a 12.
També augmenten les connexions de cap de setmana i passen de 3 connexions actuals a 8 connexions diàries a partir del dia 1 de març.
 
El servei entre Inca i Lluc (línia TIB 312) incrementa notablement la capacitat de places: d’una banda, passa de 3 a 4 enllaços diaris; i, de l’altra, es prestarà sempre amb un autobús de 51 butaques (mentre que actualment s’opera amb un microbús de 22).
 
Muro també es beneficia de la incorporació d’aquest autobús de 51 places a la comarca d’Inca, i incrementa l’oferta diària de comunicació amb Inca de 10 a 14 serveis d’anada i tornada.
Es crea la nova línia 313 per reforçar l’oferta de transport públic al municipi de Selva. Així, conjuntament amb la línia 312, Caimari i Selva disposaran de 13 enllaços diaris amb Inca (en lloc dels 10 actuals), i Moscari passarà de 7 a 9 connexions diàries.
 
Ampliació del servei TIB a la badia d’Alcúdia
A partir del dia 1 de març s’iniciarà el servei suburbà entre Can Picafort i Alcúdia (línia TIB 324), amb 3 autobusos articulats que asseguraran una freqüència de 30 minuts per sentit. A més, la posada en servei d’aquesta línia 324 permetrà alliberar a la línia 302 (Can Picafort – Alcúdia – Inca – Palma) de cobrir el tram suburbà entre Can Picafort i Alcúdia, i es podrà així destinar la totalitat de les places als trajectes cap a Inca i Palma.
 
Reforçament de les línies TIB de Ponent per avançar el servei de bus a la temporada turística
Els principals serveis de bus regular que operen a la comarca de Ponent s’ampliaran a partir d’aquest proper divendres, dia 1 de març.
Els residents del municipi d’Andratx disposaran d’una nova connexió que els permetrà arribar a Palma a partir de les 7.00 h del dematí (línia TIB 101). Aquesta millora es mantindrà ja estable tots els mesos de l’any.
Els importants nuclis turístics de Peguera (línia TIB 102) i Santa Ponça (línia TIB 103) gaudiran, a partir de l’1 de març, de 5 enllaços addicionals diaris amb Palma. I pel que fa a Palmanova i Magaluf (línies TIB 104 i 105), l’augment d’oferta és encara més destacat, ja que passa de 20 a 28 connexions diàries amb Palma.
D’altra banda, la comunicació entre Costa de la Calma i Palma passa a fer-se exclusivament a través de la línia 103, de manera que els nuclis des Capdellà, Calvià, Son Bugadelles i Galatzó (línia TIB 107) redueixen el temps de recorregut fins a Palma, per l’estalvi de temps que representa deixar de circular per Costa de la Calma. A més, aquest escurçament d’itinerari permet afegir diàriament 2 anades i 2 tornades a la línia 107.

MÁS:  L’Ibestat i la UIB firmen un conveni per col·laborar en l’anàlisi de dades massives en economia i empresa

- Te recomendamos -
Artículo anteriorProhens posa la primera pedra del nou centre de salut i punt d’atenció continuada (PAC) de Pollença
Artículo siguienteEl servei 24 hores de l’IBDONA atén 5.877 comunicacions de dones víctimes de violència de gènere durant el 2023, fet que suposa un lleuger descens respecte al 2022