Inicio Menorca El Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Maó presenten el projecte...

El Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Maó presenten el projecte del nou complex de la pista d’atletisme

El Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Maó han presentat aquest dimecres, 15 de maig, el projecte de renovació integral de les instal·lacions de la pista d’atletisme municipal, que inclourà la millora de les pistes d’atletisme i del camp de rugbi, així com la nova construcció de les grades i de quatre magatzems.

Concretament, la pista d’atletisme comptarà amb sis carrils, així com d’un carril addicional d’entrenament perimetral. Al seu interior, s’hi ubica el camp de rugbi.

Pel que fa a les grades, que seran de formigó, inclouran espais per a persones amb mobilitat reduïda. Davall d’aquestes grades s’hi habilitaran uns banys públics, dotats amb quatre inodors, tres lavabos i un bany adaptat per persones amb mobilitat reduïda, i magatzem de jardineria. A més, sota aquest edifici es construirà un aljub soterrat per la recollida de les aigües pluvials de la pista pel seu aprofitament pel reg del camp de rugbi.

MÁS:  Torna el Festival Menorca Jove!

Quant als magatzems, disposaran de quatre espais per guardar el material de la pràctica de l’atletisme. Dos magatzems seran de 22 metres quadrats i els altres dos, de 31 metres quadrats.

Està previst que les obres comencin aquest estiu amb un termini d’execució de quatre mesos i un pressupost d’1.780.120,38 euros.

El finançament d’aquestes obres serà possible gràcies a un conveni firmat entre el Consell i l’Ajuntament -per al qual l’administració insular aportarà 1.500.000 euros i el Consistori, 250.000-, ja que es tracta d’unes instal·lacions que, tot i ser de titularitat municipal, és emprada per entitats i usuaris de tota l’illa.

Una vegada finalitzades aquestes actuacions, es podrà demanar la renovació de l’homologació de les instal·lacions atlètiques a la Real Federació Española d’Atletisme.

MÁS:  Els Bombers de Menorca organitzen una recollida solidària de regals

El batle de Maó, Héctor Pons, ha recordat la importància de la renovació d’aquest complex esportiu, ja que es tracta “d’unes instal·lacions amb unes característiques úniques a Menorca”. I ha afegit: “És un projecte que posarà al dia les instal·lacions, per tal de donar servei a entitats i clubs que ja fa temps que reivindiquen aquesta intervenció”.

Per la seva banda, el president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, ha recordat que l’illa serà la seu de la competició nacional de fons en pista d’atletisme el 2025, candidatura promoguda des del mateix Consell. “Apostam per l’esport i ens hem fixat com a objectiu de mandat modernitzar les instal·lacions esportives de Menorca. Aquesta forma part d’un pla major que estem ultimant i que engloba tota l’illa. Es tracta del pla estratègic d’instal·lacions esportives de Menorca i serà un full de ruta a 8 anys vista”, ha conclòs Vilafranca.

MÁS:  El departament de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació reforça el Servei de Neteja de Platges

Maó, 15 de maig de 2024


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Consell de Mallorca celebra por primera vez el Día de las Familias
Artículo siguienteRoméo et Juliette, de Gounod, cierra la 38 Temporada de Ópera del Teatre Principal