Inicio Baleares Son Espases va diagnosticar l’any passat 24 nous casos de càncer infantil

Son Espases va diagnosticar l’any passat 24 nous casos de càncer infantil

La Unitat d’Oncohematologia Pediàtrica de l’Hospital Universitari Son Espases va diagnosticar l’any passat 24 nous casos de càncer entre pacients de 0 a 18 anys, dels quals 10 van ser nens i 14 nenes. A Espanya es diagnostiquen al voltant de 1.100 casos de nens i nenes amb càncer fins als 14 anys, 1.600 si sumem els adolescents fins als 18 anys. Això suposa més de 3 diagnòstics nous al dia.
Els tipus de tumors infantils més freqüents són les leucèmies limfoblàstiques agudes (9 casos a Balears l’any passat), seguides dels tumors cerebrals (15 casos).
La supervivència va en augment, amb una mitjana del 82 % als cinc anys, segons dades del Registre Espanyol de Tumors Infantils. En algunes patologies com la leucèmia limfoblàstica aguda, pot arribar al 86 % de supervivència als cinc anys.
Avui és el Dia Mundial del Càncer Infantil, una malaltia rara que suposa entre l’1 % i el 2 % dels casos detectats en adults, però té un gran impacte emocional sobre el pacient i sobre la seva família. És per això que a la Unitat d’Oncohematologia Pediàtrica de Son Espases metges, infermeres, auxiliars, psicòlegs, mestres de l’aula escolar, pallassos de Sonrisa Médica, voluntaris i musicoterapeutes treballen conjuntament per oferir un tractament el més complet possible, perquè amb la quimioteràpia sola no n’hi ha prou.
Son Espases és l’hospital de referència per a totes les Illes Balears. Atén infants i adolescents amb càncer fins als 18 anys. La major part dels casos són de Mallorca, tot i que l’any passat hi va haver dos nens de Menorca i cinc d’Eivissa.
 

MÁS:  Empresa incrementa un 7,41% els ajuts per a la modernització dels comerços fins als 2.700.000 €

- Te recomendamos -
Artículo anteriorMargalida Prohens es reuneix amb el president de Microsoft Espanya per tractar temes d’intel·ligència artificial i ciberseguretat
Artículo siguienteEl Govern estén la cobertura de la televisió pública de les Illes Balears a 700 habitants de Sant Joan de Labritja