Inicio Menorca El Centre de Geologia de Menorca compleix 10 anys

El Centre de Geologia de Menorca compleix 10 anys

Aquest dijous, 2 de maig, el Centre de Geologia de Menorca ha obert les seves portes per iniciar la seva desena temporada. Ho fa amb un nou projecte expositiu de caràcter temporal que du per títol “Espècies invasores a la Reserva de Biosfera de Menorca”, una vistosa exposició que convida a descobrir les principals espècies invasores que s’identifiquen a Menorca i la problemàtica que se’n deriva, així com la gestió i alternatives per fer front a la seva proliferació. L’exposició pot visitar-se en horari d’obertura del centre.

“L’exposició s’emmarca dins les actuacions que l’Agència Menorca Reserva de Biosfera impulsa per augmentar el control i estudi d’espècies invasores a l’illa, així com la divulgació d’aquesta problemàtica que afecta la nostra biodiversitat”, ha explicat el conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació, Simón Gornés.

MÁS:  El president del Consell Insular es reuneix amb l'ambaixador britànic a Espanya

La nova temporada del Centre de Geologia inicia també amb la participació en la jornada del Geolodia, un gran esdeveniment anual de divulgació geològica promogut per la Societat Geològica d’Espanya que ofereix recorreguts geològics gratuïts i oberts a tots els públics a cadascuna de les 50 províncies espanyoles. A Menorca, que ja compta amb 11 edicions participant com a territori, el Centre de Geologia ha organitzat una excursió a s’Arenal d’en Castell i Son Parc el proper 11 de maig.

Com cada any, al Centre de Geologia programarà noves activitats que alternaran tallers lúdics i educatius amb excursions per apropar els valors geològics de Menorca tant al públic familiar com a l’adult. Totes elles pretenen promoure el valor i la sensibilització mediambiental entorn de la conservació del medi natural insular i en especial dels elements que constitueixen el patrimoni geològic de Menorca.

MÁS:  El Consell Insular de Menorca convoca un minut de silenci pels dos guàrdies civils morts en acte de servei a Barbate

L’horari d’obertura del centre durant el mes de maig i l’octubre serà de dimarts a dissabte de 10 a 14 h. De juny a setembre l’horari habitual serà de dimarts a diumenge de 10 a 14 h i de 18 a 20 h. L’entrada és gratuïta i qui ho desitgi pot concertar una visita guiada per a grups escrivint a centregeologia@gmail.com

El Centre de Geologia de Menorca és un projecte gestionat per l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular que compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Ferreries.

Maó, 2 de maig de 2024


- Te recomendamos -
Artículo anteriorIsabel Díaz Ayuso lidera el reconocimiento político en España, revela el Instituto IO
Artículo siguienteEl tiempo para hoy en Palma, 3 de mayo de 2024