Inicio Menorca El Consell Insular de Menorca i el Govern balear signen el conveni...

El Consell Insular de Menorca i el Govern balear signen el conveni per crear el primer centre de crisi de l’illa per a víctimes de violència sexual

El president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, juntament amb la presidenta del Govern, Margalida Prohens, han signat aquest dilluns, 29 d’abril, el conveni de creació d’un centre de crisi d’atenció integral 24h a víctimes de violència sexual a Menorca. El projecte compta amb 400.000€ de pressupost amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (finançat pels Fons Europeus Next Generation EU), que cobriran despeses d’inversió (immobles, equipaments i subministraments).

La llei indica que totes les comunitats autònomes han de disposar d’almenys un centre de crisi per a l’atenció a víctimes de violència sexual. Per això, avui s’ha presentat la firma d’aquest conveni a Menorca per posar a disposició una sèrie de serveis d’atenció psicològica, jurídica i social. 

MÁS:  El Camí de Cavalls, el principal reclam en la B-Travel de Barcelona

La consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, i la directora de l’Institut Balear de la Dona (IBDONA), Cati Salom, també han assistit a l’acte. L’IB-Dona té la funció de coordinar els protocols d’actuació que ha de seguir el centre, així com definir les activitats bàsiques que hagi de desenvolupar.

Els Centres de crisis són uns serveis públics interdisciplinaris d’atenció permanent que ofereixen assistència a víctimes de violència sexual, als seus familiars i a persones de l’entorn de la víctima, mitjançant la posada a disposició d’una sèrie de serveis d’atenció psicològica, jurídica i social. La creació d’aquests centres implica l’acompanyament, així com la informació telefònica, telemàtica i presencial les 24 hores del dia, cada dia de l’any.

MÁS:  La Comissió assessora en matèria d'accessibilitat realitza la primera reunió del mandat

Maó, 29 d’abril de 2024
 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl 48% de los españoles está más preocupado por la seguridad de sus segundas residencias en comparación con el año anterior
Artículo siguienteLos mayores se activan con el “imserso” deportivo del Consell