Inicio Baleares La consellera Vidal lliura els premis de la primera edició de Tibmetratges

La consellera Vidal lliura els premis de la primera edició de Tibmetratges

La consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, ha lliurat avui horabaixa a l’estació Intermodal de Palma els premis de la primera edició del concurs Tibmetratges, el certamen amateur de vídeos curts que neix amb l’esperit de donar veu als usuaris del transport públic i explicar històries breus que poden passar en un viatge en bus, tren o metro.
Es tracta d’una iniciativa del Govern, a través del Consorci de Transports de Mallorca i amb la col·laboració de Moventis, la concessionària de servei del bus interurbà a la zona de Ponent.
La consellera Vidal, juntament amb el director general de Moventis, Joan Giménez, i el gerent, Ivan Tizón, han lliurat els premis als guanyadors d’aquesta primera edició del concurs de Tibmetratges.
El primer premi ha estat per al el curtmetratge Perdona, em pots ajudar?, de Miquel Cabot; en segon lloc ha quedat Breu, d’Amaro Seoane, i Sí, puedo, realitzat per estudiants de tercer any del grau de Comunicació Audiovisual del CESAG, ha quedat en tercera posició.
La consellera ha tancat l’acte i ha assegurat que des del Govern es continuarà apostant per l’impuls d’un transport públic i sostenible. I ha afegit: «Continuarem treballant per oferir un servei que respongui a les necessitats de mobilitat de tots els usuaris de Mallorca i perquè moure’s en bus, tren o metro de la xarxa del TIB sigui la millor opció per als seus desplaçaments diaris».
Curtmetratges i participants de la primera edició de TIBMetratges
En aquesta primera edició, s’han presentat deu curtmetratges que han fet visibles històries reals o imaginàries en l’entorn de la xarxa de transport públic interurbà del TIB. Des de fer companys nous de viatge, com hem vist en el curtmetratge Perdona, em pots ajudar?, fins a viure els primers enamoraments a Breu, Dins la nostra ment o Tren del amor.
En el curtmetratge Sí, puedo s’explica amb imatges una realitat com és l’agorafòbia. I a El camí invisible que recorrem, En Garfiled a Sóller o Saturday Cycling Mallorca descobrim com viatjar en transport públic i fins on podem arribar. La proposta Tour Mallorca ens mostra com uns companys trien el TIB per descobrir pobles de l’illa alhora que resolen un conflicte de convivència. I amb Records del Fantasio recordam i redescobrim el cine Fantasio de Sóller amb el testimoni de Juan Reynés.
Els participants en el concurs han estat Carla Martínez, amb el curtmetratge El camí invisible que recorrem; Luna Marcé, amb Dins la nostra ment; Irene Taltavull, amb En Garfileld a Sóller; Juan Luis Clemens i Marina Rueda, amb Records del Fantasio; Sylita Nicole Thomas, amb Saturday Cycling Mallorca; estudiants del centre Mater, amb Tour Mallorca, i Antonio Ramírez, amb Tren del amor.

MÁS:  La xarxa de bus TIB avança la temporada d’estiu al 22 de març amb més oferta de servei i una nova línia a la Serra de Tramuntana

- Te recomendamos -
Artículo anterior¿Está la mejor cofradía de Semana Santa de España en Baleares?
Artículo siguienteEl director general Jaume Porsell assisteix a Madrid a la Comissió Sectorial per l’Agenda 2030