Inicio Menorca L’illa de Menorca es promociona a Berlín com a destinació per ser...

L’illa de Menorca es promociona a Berlín com a destinació per ser visitada durant tot l’any

Menorca s’ha donat a conèixer a la fira ITB de Berlín d’aquest 2024 com a destinació on gaudir d’una experiència integradora durant tot l’any gràcies als atractius naturals i al patrimoni que atresora l’illa, així com per la seva agenda d’esdeveniments culturals i esportius. Així ho ha relatat aquest dimarts, 5 de març, el president del Consell Insular de Menorca i de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), Adolfo Vilafranca, durant l’esdeveniment celebrat per donar a conèixer les novetats de les Illes Balears d’aquest any.

L’acte s’ha celebrat aquest migdia a l’estand de la comunitat autònoma. “Menorca és una illa amb un paisatge, una biodiversitat, un patrimoni i una gastronomia diversa i valuosa que inclou infinites possibilitats de turisme actiu, així com nombroses cites esportives i culturals de gran nivell que abasten tot l’any. Per això, Menorca és una illa per gaudir durant totes les estacions”, ha afirmat Vilafranca.

El president del Consell Insular de Menorca i de la FFTM ha relatat els atractius de l’illa, començant pel fet de ser Reserva de Biosfera des de fa tres dècades. “Trobareu un paisatge i una biodiversitat excepcional, tant marina com terrestre. Menorca ofereix una naturalesa i una bellesa paisatgística de somni, viva, plena de contrastos, i molt singular”, ha dit Vilafranca.

MÁS:  L'Agència Menorca Reserva de Biosfera incorporarà una brigada per a l'eliminació d'espècies exòtiques invasores

A més, ha recordat les possibilitats de turisme actiu que ofereix el territori, com ara el Camí de Cavalls. “Els 185 quilòmetres del Camí de Cavalls són ideals per a qui busca un contacte total amb la natura, per a persones de totes les edats que desitgen tranquil·litat, o escapar-se de la vida quotidiana davant del mar. És un mirador espectacular per descobrir l’essència de Menorca. Una essència que està lligada a la nostra història, a les nostres tradicions i al nostre patrimoni”, ha afegit Vilafranca.

El president del Consell i de la FFTM ha posat èmfasi en la riquesa arqueològica de Menorca, un fet que ha propiciat que l’illa sigui declarada Patrimoni Mundial, on el destí és una finestra per a l’estudi del passat, però també “una illa amb una variada oferta cultural ancorada en el present”.

MÁS:  El Consell Insular de Menorca recorda les víctimes de l'11-M

Vilafranca ha enumerat les opcions d’oci cultural de Menorca. Una agenda que abasta tot l’any i que inclou programació escènica, festivals i cicles de tot tipus de música, i espais dedicats a l’art. “Aquesta agenda cultural es complementa amb l’esportiva, amb diversos esdeveniments esportius durant tot l’any. Així, aquest 2024 hem programat des de regates internacionals, fins a curses de trail, BTT i pàdel, amb un torneig FIP Platinum que reunirà les millors pales del circuit internacional”, ha reflexionat el president del Consell.

A més, ha posat en valor l’oferta gastronòmica de Menorca i el producte local. “La Menorca autèntica està íntimament lligada amb la nostra gastronomia, però també amb els nostres habitants, els nostres municipis, tradicions, artesanies, així com amb el nostre camp i producte de quilòmetre zero. Perquè al llarg de la nostra història, a Menorca hem compatibilitzat amb èxit i molt d’esforç el desenvolupament humà, amb el medi ambient i la natura, sense alterar la nostra essència. Amb harmonia i equilibri. És la nostra senyal d’identitat. Som el destí ideal per desconnectar, per escapar-se del món i redescobrir l’essencial, en tranquil·litat i amb una connexió total amb la natura”, ha conclòs Vilafranca.

MÁS:  La pista d'atletisme de Ciutadella tindrà 8 carrils i grades cobertes per a 1.000 persones

El president del Consell capitaneja la delegació menorquina a la ITB, una delegació que inclou la presència de la directora insular de Promoció Turística, Begoña Mercadal, així com els alcaldes de Ciutadella, Alaior i Es Castell. De fet, aquest dimarts a la tarda s’ha programat una presentació de tots els municipis de Menorca a través del Camí de Cavalls.

*Aquesta nota de premsa inclou un tall de veu*

Maó, 5 de març de 2024
 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Consell de Mallorca suma alianzas y presenta una campaña conjunta con Mallorca Preservation para fomentar un turismo responsable
Artículo siguiente¡Alerta! Descubre cómo te estafan con el fraude del perro en Facebook