Inicio Baleares Salut invertirà 434,8 milions d’euros en el Pla d’Infrastructures 2024-2027

Salut invertirà 434,8 milions d’euros en el Pla d’Infrastructures 2024-2027

El Servei de Salut invertirà 434.899.730 € en el Pla d’Infraestructures 2024-2027 per millorar, modernitzar i adequar els centres sanitaris de les Illes Balears a les necessitats dels usuaris i dels professionals de la salut i millorar l’accessibilitat i l’equitat.
 
El Pla d’Infraestructures contempla una inversió, per àrees de salut, de 352.463.454 € a l’àrea de Mallorca; 43.501.265 € a l’àrea de Menorca i 38.935.010 € a l’àrea de Eivissa i Formentera. Així ho ha explicat el director general del Servei de Salut, Javier Ureña, al Parlament de les Illes Balears acompanyat del seu equip.
 
El director general ha detallat la inversió de 434,8 milions d’euros del Servei de Salut per als propers quatre anys. D’aquest total 207,7 milions aniran destinats a projectes d’atenció intermèdia. El projecte d’execució del complex sociosanitari nou Son Dureta preveu una inversió de 160,7 milions d’euros per a la construcció del edifici d’estada llarga i centre de salut i l’enderrocament i construcció de l’edifici d’estada mitjana. A més, el projecte de reforma interior de l’Hospital Verge del Toro, que comptarà amb entre 60 i 90 llits per a pacients sociosanitaris de l’Àrea de Salut de Menorca, suposarà una inversió de 20 milions d’euros. El Pla d’Infraestructures també contempla una inversió de més de 25 milions d’euros per a l’Hospital de Felanitx, un nou centre hospitalari amb 100 habitacions dobles d’ús individual per atendre pacients crònics de la comarca de Llevant.
 
Quant a l’atenció hospitalària, el pla director de l’Hospital de Manacor concentrarà la major part de la inversió pressupostària, amb un total de 51,2 milions d’euros per dur a terme les dues fases d’obres. Aquestes faran que el centre dupliqui la superfície actual, que passarà de 24.531m2 a 53.445 m².
 
Pel que fa a l’atenció primària, el Pla d’Infraestructures preveu una inversió total fins a l’any 2027 a les tres àrees de salut de 169,5 milions d’euros, els quals es destinaran a crear nous centres de salut (CS) davant l’increment poblacional i renovar els centres que han quedat petits o antics. Així, al llarg de 2024 entraran en funcionament les unitats bàsiques de salut (UBS) de Montuïri, Sant Joan i Santa Margalida, i s’iniciaran les obres del centre de salut i PAC de Pollença i Son Ferriol; i les UBS de Consell (Mallorca) i Puig d’en Valls (Eivissa).
 
Així mateix, es contempla la redacció de projecte i posterior licitació d’obres del centre de salut i SUAP de Bons Aires, a Palma (16,7 milions d’euros); el CS Formentera (3 milions); el CS Canal Salat, a Ciutadella (10 milions); el CS Pere Garau, a Palma (10 milions); el CS i SUAP La Soledat, a Palma (6 milions); el CS Es Viver, a Eivissa (17 milions); el CS Na Camel·la, a Manacor (11 milions) i el CS Trencadors, a Llucmajor (9 milions). El director general també ha anunciat la creació de la UBS Colònia de Sant Jordi; la UBS Peguera; la UBS Son Ferrer, tots ells a Mallorca; el CS Campos, també a Mallorca; el CS Alaior, a Menorca, i el CS Santa Eulària des Riu, a Eivissa.
 
Javier Ureña també ha informat de la recepció immediata de l’obra de la nova seu del SAMU 061 a Formentera, que entrarà en funcionament el proper mes de març o l’antic ambulatori d’El Carme, que albergarà una nova seu d’oficines dels Serveis Corporatius enguany.
 
En total s’invertiran durant els propers quatre anys 434,8 milions d’euros per millorar les infraestructures sanitàries de tots els nivells assistencials i dimensionar les instal·lacions d’acord amb l’increment de població i les noves necessitats dels professionals.

MÁS:  Abaqua subratlla la necessitat de sensibilitzar al sector turístic sobre la importància de l'estalvi de l'aigua a Calvià

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Govern sol·licita al Consell Superior d’Esports el finançament del 100% del cost del trasllat a la península dels esportistes i clubs de Balears
Artículo siguienteEl Govern habilita una adreça web amb la informació dels canvis i les ajudes per la migració d’SD a HD dels televisors