Inicio Menorca El departament de Benestar Social es reuneix amb la presidenta de la...

El departament de Benestar Social es reuneix amb la presidenta de la Fundació del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Aquest dilluns, la consellera de Benestar Social, Carmen Reynés, i el director insular d’Atenció Social, Daniel García del Mar, s’han reunit amb la presidenta de la Fundació del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, Rosa Maria Tarragó, per a tractar, difondre, millorar i incentivar als habitants de l’illa a realitzar donacions de sang.

En el conjunt de les Illes Balears i amb relació a la taxa de donacions per cada mil habitants, Es Migjorn Gran i Ferreries han estat durant l’any 2023, els municipis que més donacions han fet de tota la comunitat autònoma, amb 88 i 80 aportacions respectivament.

“És molt important fomentar les donacions de sang, cadascuna compta. Per açò, és imprescindible conèixer la realitat que tenim a les Balears, on cada dia es necessiten 200 donacions, ja que una de cada deu persones ingressades, en necessitaran com a mínim una. Una donació pot salvar fins a tres vides i Menorca és un referent d’illa solidària, ja que els nostres municipis es troben entre els majors donants dins la comunitat. Gràcies a l’altruisme de molts ciutadans s’ha conseguit proveir les necessitats de les nostres illes, però hem de continuar conscienciant la importància d’aquesta”, ha explicat la consellera de Benestar Social. 

MÁS:  El Consell Insular prepara una campanya contra el lloguer turístic il·legal durant Sant Joan

A més, durant el passat any, es van organitzar 1.249 campanyes de donació de sang a les Balears en 221 llocs diferents. Qualsevol persona que tingui entre 18 i 65 anys, que pesi més de 50 kg i gaudeixi de bona salut, podrà ser apte per a la donació. Els homes poden aportar sang fins a 4 vegades a l’any, mentre que les dones ho poden fer 3. 

*Aquesta nota de premsa inclou un tall de veu*

Maó, 29 d’abril de 2024


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl nuevo campus de Cesur en Madrid: el más grande de España
Artículo siguienteL’oli de Menorca ja es podrà comercialitzar aquesta tardor amb la denominació de la IGP “Oli de Menorca” / “Aceite de Menorca”