Inicio Baleares Autoritzada la transferència dels fons finalistes per ampliar prestacions de salut bucodental

Autoritzada la transferència dels fons finalistes per ampliar prestacions de salut bucodental

\ L’import d’aquest fons finalista és de 1,8 milions d’euros
\ L‘ampliació beneficia infants de 0 a 14 anys, embarassades i pacients oncològics
El Consell de Govern ha autoritzat la transferència corrent al Servei de Salut de les Illes Balears per desenvolupar els fons finalistes que tenen com objectiu l’ampliació de prestacions de salut bucodental per l’import d’1.803.537 €.
El fons indicat és transferit pel Ministeri de Sanitat a les comunitats autònomes per a dur a terme el pla per a l’ampliació de la cartera comú de serveis de salut bucodental en el Sistema Nacional de Salut.
Aquestes ampliacions suposen la modificació del Reial decret 1030/2006, de 15 de setembre, pel qual s’estableix la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut i s’integren les ampliacions següents a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears:
1. Infants de zero a sis anys
Fins ara, se’ls oferia informació i tractament de processos aguts odontològics. Amb l’ampliació, 64.000 nins i nines rebran tractaments com l’aplicació de substàncies per a la prevenció, el segellament de fosses i fissures i neteges dentals.
2. Dones embarassades
S’ofereix una exploració clínica per determinar l’estat de salut oral i el risc de càries o malaltia a les genives. També es dispensen tractaments per a la prevenció oral i neteges dentals i s’ofereixen consells per preservar la salut oral del nadó.
3. Infants de sis a quinze anys
Es mantenen les prestacions que s’ofereixen per mitjà del PADI (Programa d’Assistència Dental Infantil). Cal tenir present que, a les Illes Balears, el PADI ofereix un any més d’atenció, fins als quinze anys.
4. Persones majors de quinze anys amb discapacitat intel·lectual o amb d’altres que impossibilitin l’autocura.
S’oferiran les mateixes prestacions que es donen a la població de zero a quinze anys (PADI) durant tota la vida.
5. Pacients amb processos oncològics en la zona cervicofacial.
Es dispensaran tractaments per a la prevenció oral i neteges dentals que siguin necessàries per evitar lesions orals derivades de tractaments oncològics de radioteràpia i quimioteràpia.

MÁS:  Un incendio en un comercio de la calle Manacor causa cuantiosos daños materiales

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Audiencia Nacional desestima la querella contra Restalia y remite el expediente al tribunal originario
Artículo siguienteDestinaran 3,3 milions d’euros per millorar la rendibilitat del sector lacti de les Illes Balears