Inicio Menorca El Consell Insular prepara una campanya contra el lloguer turístic il·legal durant...

El Consell Insular prepara una campanya contra el lloguer turístic il·legal durant Sant Joan

El departament d’Ordenació Territorial i Turística farà una campanya contra el lloguer turístic il·legal durant les festes de Sant Joan i, si la prova pilot funciona, vol estendre l’acció a la resta de festes patronals de l’illa.

La consellera de l’àrea, Núria Torrent, i el director insular d’Ordenació Turística, Jaume Fedelich, s’han reunit aquest dijous matí, 16 de maig, amb representants de tots els ajuntaments i agents de policies locals per a fer un primer balanç del protocol firmat de coordinació contra el lloguer turístic il·legal.

En tràmit hi ha 40 possibles lloguers turístics il·legals detectats a través de la feina que fan els inspectors del Consell en tots els àmbits. Els tècnics estan recavant la informació per a iniciar els expedients sancionadors. A banda d’aquests 40 possibles lloguers il·legals detectats des del gener, aquest 2024 s’han obert 20 nous expedients sancionadors.

MÁS:  Els municipis de Menorca prenen la paraula a Berlín

Durant la reunió d’aquest matí, el Consell i els ajuntaments han acordat que els Consistoris faran accessible a través de les seves respectives pàgines web els formularis de denúncia. També han tractat la futura campanya d’inspecció durant les festes de Sant Joan, una acció impulsada pel departament d’Ordenació Territorial i Turística per la qual 6 inspectors es desplegaran a peu de carrer abans i durant les festes de Ciutadella. Aquests tècnics aniran degudament identificats i faran una campanya adreçada als visitants que arribin a Menorca per Sant Joan destinada a detectar lloguers turístics il·legals.

Una vegada valorats els resultats de l’experiència que es posarà en pràctica a Ciutadella, el departament valorarà la possibilitat d’estendre aquesta mateixa acció a la resta de municipis durant les festes patronals.

MÁS:  El departament de Benestar Social es reuneix amb membres de la Federació d'Associacions de Jubilats i representants dels clubs

Maó, 16 de maig de 2024


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Consell de Mallorca restaurará los molinos d’en Garleta y de Son Perera de Palma
Artículo siguienteLa DOP de Queso Mahón-Menorca comercialitza durant el 2023 més de 2,5 tones, la segona xifra més gran de la seva història