Inicio Menorca El departament de Benestar Social obre un servei d’atenció per a lluitar...

El departament de Benestar Social obre un servei d’atenció per a lluitar contra la bretxa digital

El departament de Benestar Social del Consell Insular de Menorca habilita un servei d’atenció i registre sense cita prèvia per a la tramitació i consultes d’aquesta àrea. L’objectiu és fer front a la bretxa digital i acostar l’administració als col·lectius en situació de vulnerabilitat.

En total, hi haurà dos punts d’atenció presencial i telefònica. El primer s’ubicarà a les dependències de Benestar Social de la seu del Consell Insular de Maó, a la planta baixa, i s’atendrà de manera presencial des de les 8 fins a les 14 hores. El telèfon de contacte és 971 35 62 57. El segon punt se situarà a la Platja Gran, a Ciutadella, amb horari de 10 a 13 hores. El telèfon de contacte és 971 48 02 01.

MÁS:  Sergio Llull es suma a la Fundació Foment del Turisme de Menorca per promocionar l'Illa

Amb la creació d’aquests punts d’atenció, assessorament i informació, es pretén facilitar la presentació de documentació necessària en les convocatòries d’ajudes socials del Consell, així com les tramitacions, sol·licituds i informacions que es gestionen des dels Serveis Socials.

“Ho hem defensat i ho continuarem fent. El primer són les persones i des dels serveis públics tenim l’obligació d’orientar, canalitzar i acompanyar cap a la necessitat que es plantegi en cada moment. Tots som conscients que l’administració electrònica ha suposat un gran avenç en l’agilització dels tràmits, però també ha ocasionat un greu problema i dificultat per persones que no estan familiaritzades en aquest terreny. Per açò, amb aquests nous punts, volem destacar el nostre compromís per fer una atenció més personalitzada, propera i facilitant els tràmits a les persones”, ha destacat en roda de premsa Carmen Reynés, consellera de Benestar Social.

MÁS:  El Departament de Cultura obre una nova convocatòria d'ajuts per a la creació en arts visuals i audiovisuals amb una inversió de 90.000 euros

Amb açò es vol trencar amb la bretxa digital i, al mateix temps, afavorir el desenvolupament personal. A més, amb aquests punts d’atenció s’espera agilitzar la revisió i els pagaments dels ajuts.

Aquests espais seran atesos per personal del departament de Benestar Social, i tot i que aquesta atenció va dirigida a tota la població, va especialment conduïda a persones que per motius conjunturals, o per qualsevol circumstància, es troben en una situació de vulnerabilitat i precisen qualsevol classe d’ajuda, com persones majors, dones víctimes de violència de gènere i persones amb discapacitat.

La consellera ha recordat que aquests punts d’atenció no supleixen els ja existents al Consell Insular i als ajuntaments, sinó que complementen i ajuden a les persones que ho necessiten per facilitar les esmentades convocatòries i proporcionar informació. 

MÁS:  La Fundació Foment del Turisme treballa per millorar la connectivitat a Dinamarca

Maó, 14 de maig de 2024


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl presidente Galmés y el embajador británico abordan el inicio de la temporada turística
Artículo siguienteEl Consell de Mallorca programa una veintena de actividades para celebrar el Día Internacional de los Museos