Inicio Menorca El Consell Insular amplia i reforma el Centre d’Acollida d’animals de Ciutadella

El Consell Insular amplia i reforma el Centre d’Acollida d’animals de Ciutadella

El departament de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació ha dut a terme l’ampliació del Centre d’Acollida d’animals de Ciutadella davant la falta d’adequació de l’actual espai.

Les complicades condicions per a realitzar les quarantenes amb el consegüent risc de plagues infeccioses entre els animals del centre ha estat un dels punts clau que ha motivat aquesta reforma. L’ampliació s’ubica a la part nord de l’aparcament actual del Centre d’Acollida, fent que la relació funcional vagi d’acord amb l’edifici ja existent. D’aquesta manera, s’optimitzen les connexions de tots els serveis com l’electricitat, el sanejament i el subministrament d’aigua.

Aquest nou programa funcional del recent edifici consta d’un distribuïdor, una sala de quarantena, 4 sales per a moixos i 4 patis exteriors. S’ha distribuït l’espai de manera que s’ha pogut habilitar una aigüera auxiliar i una petita zona d’emmagatzematge. A més, s’han instal·lat reixes metàl·liques per a millorar la connexió i el control visual de les sales. Als patis s’hi pot accedir des d’una de les sales per poder realitzar el manteniment necessari.

MÁS:  La recollida separada del porta a porta supera el 75% durant el mes de febrer

També, s’ha instal·lat una zona perimetral de grava al voltant del nou edifici i s’ha posat un banc que delimita l’aparcament existent i serveix com a zona de descans pels visitants. Alhora s’ha elaborat una zona exterior dins el mateix centre per poder disposar d’un jardí on els animals puguin gaudir lliurement amb un tancat que té dos accessos. 

Finalment, a part de les obres assenyalades, s’han fet reparacions habituals de manteniment, s’ha enderrocat l’antic forn crematori i s’ha substituït per un nou que disposa de banyera i assecador necessari per atendre les necessitats dels animals acollits. Per les inclemències meteorològiques s’ha posat un tendal al pati per protegir els animals i els treballadors.

MÁS:  El departament de Benestar Social obre un servei d'atenció per a lluitar contra la bretxa digital

Maó, 10 de maig de 2024
 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Consell de Mallorca reducirá el techo de plazas turísticas de la isla a 412.000
Artículo siguienteMarlons se convierte en el rival de Vicio en la oferta de smash burgers en Madrid