Inicio Menorca L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca presenta el documental “Enginy, càmera i...

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca presenta el documental “Enginy, càmera i acció!” a Sant Lluís

Aquest dimecres, 24 d’abril, a les 20 hores i dins el programa d’actes del Dia del Llibre, l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca presentarà a Sant Lluís el documental de producció pròpia “ENGINY, CÀMERA I ACCIÓ! Precursors del cinema amateur a Menorca”, a la Sala Albert Camus amb entrada gratuïta.

Magda Timoner Pelegrí ha estat l’encarregada de la realització d’un documental que mostra els inicis del cinema amateur a la nostra illa, de la mà de les persones i entitats que el van fomentar i realitzar en les dècades dels anys 1960, 1970 i 1980, continuant amb la seva tasca de donar a conèixer el patrimoni fotogràfic i audiovisual de Menorca, l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM.

MÁS:  Aquest divendres es coneixeran els guanyadors del XX Premi Francesc de Borja Moll de Rondalles i Llegendes

Onze persones, que d’alguna manera van protagonitzar les primeres passes del cinema a Menorca, han estat entrevistades per donar forma a aquest documental. Partint dels seus testimonis, completats amb fotografies i pel·lícules conservades a l’arxiu, es fa un repàs a les primeres iniciatives de cineclub i cinema alternatiu a la Menorca del final del franquisme, i a les primeres pel·lícules fetes en cel·luloide en aquell context.

Amb aquest documental es vol mostrar el que es feia i com es feia, en un moment més aviat gris però d’explosió creativa, que va donar lloc a una producció cinematogràfica amateur rica i variada.

Maó, 23 d’abril de 2024
 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl tiempo para hoy en Palma, 23 de abril de 2024
Artículo siguienteEl Consell de Mallorca cierra la ronda de visitas en los municipios de la Serra de Tramuntana