Inicio Menorca El departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports presenta la sisena edició...

El departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports presenta la sisena edició del programa ‘Un Estiu per Créixer’

El departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca presenta la sisena edició del programa ‘Un Estiu per Créixer’, que s’adreça a joves d’entre 14 i 17 anys.

El projecte d’oci educatiu ofereix l’oportunitat als joves menorquins de poder participar en una entitat, servei públic o petit comerç del seu municipi, amb l’objectiu de contribuir a la millora del seu poble.

Per a aquesta sisena edició s’ofereixen un total de 370 places repartides entre juliol i agost entre tots els municipis de l’illa, excepte Sant Lluís, que manté el seu programa “Compta amb jo”, projecte que va inspirar la creació d’’Un Estiu per Créixer’.

MÁS:  El Consell Insular de Menorca convoca un minut de silenci pels dos guàrdies civils morts en acte de servei a Barbate

Els joves participants podran dedicar 15 hores a la setmana, durant el mes de juliol o agost, a posar en pràctica els seus coneixements i habilitats per col·laborar de forma activa en una associació, servei públic o petit comerç del seu municipi.

“És un projecte d’aprenentatge personal on els joves aprenen valors, hàbits, reforcen la seva autonomia…, però també és un projecte de participació comunitària i de millora social, ja que durant la seva participació hauran de pensar i fer una acció de millora que resolgui un problema o necessitat detectada al centre on participa. Així, podran col·laborar amb la biblioteca municipal, ajudar en les tasques diàries de Creu Roja, donar suport a una escola d’estiu, participar en el dia a dia d’un museu, donar suport a un productor local, etc.”, explica el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Joan Pons Torres.

MÁS:  L'Agència Menorca Reserva de Biosfera instal·la una exposició sobre la posidònia a la terminal d'arribades de l'aeroport de Menorca

La sisena edició del projecte ‘Un Estiu per Créixer’ es posarà en marxa amb el procés de preinscripció, que es durà a terme des de dia 2 a dia 15 de maig a través d’un formulari en línia al web d’INJOVE (www.injovemenorca.com). En aquesta preinscripció, els joves podran triar fins a tres sectors o àmbits on els agradaria participar.

El departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports recorda que els joves poden dirigir-se als punts d’informació juvenil del seu municipi, on seran informats i assessorats i els podran ajudar a fer la preinscripció.

Maó, 23 d’abril de 2024


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Consell de Mallorca cierra la ronda de visitas en los municipios de la Serra de Tramuntana
Artículo siguienteEl Consell de Mallorca ha invertido 1,3 millones en la mejora del firme y de la seguridad en la carretera entre Sóller y Llucalcari