Inicio Menorca El porta a porta entra en funcionament al nucli urbà i al...

El porta a porta entra en funcionament al nucli urbà i al polígon des Castell

Aquest dilluns, 22 d’abril, entra en funcionament el nou servei de recollida porta a porta de la fase 4 d’implantació, que comprèn els domicilis i establiments del nucli urbà i del polígon des Castell.

Entre les 20.30 h i les 22.30 h d’avui els veïns i veïnes podran dipositar a la porta de casa seva o de l’establiment que regentin la fracció que correspongui segons el calendari de recollides. Un cop finalitzat l’horari per treure els fems, el servei de recollida iniciarà el recorregut per tots els carrers de la fase 4 per recollir les fraccions dipositades al poal multifracció o en els contenidors proporcionats a cada establiment comercial.

Les dades del porta a porta

MÁS:  Sergio Llull es suma a la Fundació Foment del Turisme de Menorca per promocionar l'Illa

Des de la seva posada en marxa als nuclis urbans de Maó de la fase 1 (Sant Climent, Es Canutells, Binidalí, Binixíquer i Llucmaçanes), a les urbanitzacions des Castell de la fase 2 (Trebalúger, Fonduco, Sínia d’en Riera, Son Vilar, Sol de l’Est, Santa Anna i Cala Sant Esteve) i a la fase 3 (Malbúger, port de Maó i POIMA) les xifres de recollida selectiva domiciliària han passat d’aproximadament el 20%, a un 75,3% de separació en origen comptabilitzant domicilis i comerços.

A hores d’ara, el principal model que permet incrementar de forma considerable els percentatges de recollida selectiva en origen és el porta a porta, el qual és considerat per la normativa com a un model d’èxit comprovat i que s’està implantant a bona part del territori de l’Estat i que, de mica en mica, es preveu que s’implanti a tots els municipis de Menorca.

MÁS:  El Ministeri de Cultura d’Aràbia Saudita abraça quatre artesans de Menorca i premia el ceramista Marc Marcet

El porta a porta suposa un canvi en la concepció de la gestió dels residus, en què la ciutadania es fa corresponsable dels residus que genera garantint la seva correcta separació. A més, aquest sistema garanteix una bona qualitat dels materials recollits, permet convertir-los en recursos valoritzables i l’elaboració de compost de qualitat a la planta de tractament de Milà.

Maó, 22 d’abril de 2024


- Te recomendamos -
Artículo anteriorALERTA EN Baleares ante la plaga de cucarachas resistentes a insecticidas que ya podrían estar en tu casa
Artículo siguienteEl Consell Insular dona suport a la candidatura menorquina dels Island Games 2033