Inicio Menorca El Consell Insular dona suport a la candidatura menorquina dels Island Games...

El Consell Insular dona suport a la candidatura menorquina dels Island Games 2033

Aquest dilluns, 22 d’abril, durant el ple extraordinari, el Consell Insular de Menorca ha aprovat per unanimitat el suport a la candidatura de l’Associació IGA Menorca per tal que l’illa sigui la seu dels Island Games el 2033.

D’aquesta manera, l’associació, en el seu paper d’organitzador de les activitats relacionades amb l’univers IGA i de representar Menorca durant els jocs, veu llum verda per part de la institució i comença a iniciar els tràmits del possible esdeveniment.

El ple del Consell ha aprovat atorgar el compromís d’un aval d’un milió d’euros com a transferència de capital a favor de l’Associació IGA Menorca com a Comitè Organitzador per a la candidatura Island Games Menorca 2033.

MÁS:  Torna el Festival Menorca Jove!

Des de la primera participació de Menorca l’any 2007 a Rodes, més de 1.100 esportistes menorquins han passat per totes les edicions que s’han celebrat i més de 4.400 en les fases de clasificació. 

L’arribada oficial de Menorca als Island Games va tenir lloc l’any 2005, sempre auspiciada des del Consell Insular de Menorca, que -des del primer moment- ha considerat aquest esdeveniment com un marc idoni per a la promoció de l’esport i de l’illa en general.

Des del 2007 (Rodes), Menorca ha acudit a totes les edicions dels Island Games disputades fins ara: Aland 2009, Wight 2011, les Bermudes 2013, Jersey 2015, Gotland 2017, Gibraltar 2019 i Guernsey 2023.

MÁS:  La Fundació Foment del Turisme treballa per millorar la connectivitat a Dinamarca

L’any 2019 es va crear l’Associació IGA Menorca, entitat sense afany de guany, que representa Menorca davant la International Island Games Association.

L’Associació IGA Menorca es crea amb l’objectiu, entre d’altres, d’arribar a acollir algun dia els Jocs a Menorca, ja que aquest esdeveniment -que reunirà esportistes de 23 illes de diverses nacions-, es considera un esdeveniment transcendental per a Menorca, tant des d’un punt de vista esportiu, com de promoció turística i social.

El projecte IGA té un vessant principalment esportiu, encara que també, social i cultural, i dona l’oportunitat als esportistes de conèixer altres illes, cultures, idiomes i altres persones i esportistes de les mateixes o diferents disciplines esportives. D’altra banda, l’organització dels jocs a Menorca suposa que aquestes altres persones i territoris puguin conèixer l’illa, a més del compliment d’un deure tàcit amb la resta de l’organització. Així mateix, com s’ha anticipat, el projecte IGA també contribueix a la promoció de l’illa de Menorca dins l’àmbit internacional.

MÁS:  El Servei d'Inspecció de Pesca obre 14 expedients sancionadors per presumptes infraccions

Maó, 22 d’abril de 2024


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl porta a porta entra en funcionament al nucli urbà i al polígon des Castell
Artículo siguienteEl Consell de Mallorca abre el proceso participativo para los Premios, Honores y Distinciones