Inicio Menorca El Consell Insular acull una nova sessió del Grup de Treball de...

El Consell Insular acull una nova sessió del Grup de Treball de Lluita contra l’Estigma de Menorca

El departament de Benestar Social del Consell Insular de Menorca s’ha reunit amb membres de Menorca del Grup de Treball de Lluita contra l’Estigma de Balears, un grup en el que participen administracions i entitats de l’arxipèlag des de 2018.

A la reunió hi ha assistit la consellera de Benestar Social, Carmen Reynés, acompanyada de la directora insular de Gent Gran, Dependència i Diversitat Funcional, Melissa Manota, representats de l’Àrea de Salut de Menorca, del Servei d’Atenció a la Salut Mental del Consell, la Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca, Fundació Hestia/Hestia Menorca, Afasme i l’Associació de Familiars i Amics per a la Salut Mental de Menorca.

MÁS:  El departament de Benestar Social organitza una xerrada per ajudar a les persones que afronten processos de dol en dates assenyalades

Durant la trobada, el grup de Menorca ha reafirmat la voluntat de seguir treballant conjuntament, intensificant la participació en el Grup de Treball de Lluita contra l’Estigma de Balears. També s’ha avançat en l’organització de les Jornades de Salut Mental de Menorca 2024, previstes amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental que es celebra cada 10 d’octubre.

En la reunió s’ha plantejat la idea de repartir al llarg de l’any les diferents iniciatives de sensibilització i de compromís en favor de l’atenció a la salut mental i de lluita contra l’estigma.

“La importància de la desestigmatització de la salut mental fa imprescindible treballar des de la coordinació i en xarxa entre administracions, entitats i actors implicats per a posar en marxa una sèrie d’accions dirigides a la millora de la salut mental de la població”, destaca Carmen Reynés, consellera de Benestar Social, per a qui “l’augment dels problemes de salut mental ha posat encara més en evidència la necessitat, no sols d’enfortir l’atenció a la salut mental, sinó també de la importància de la sensibilització i l’abordatge de la prevenció”.

MÁS:  L'exposició itinerant de fotografia nocturna Menorca Starlight 2024 s'inaugura dilluns 15 d'abril al Centre d'Art i Cultura Ca n'Ángel

Maó, 15 d’abril de 2024

 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Consell de Mallorca abrirá las estaciones de ITV en sábado y habilitará 6.000 nuevas citas en los meses de abril y mayo
Artículo siguienteProhens visita les obres del metro al Parc Bit i avança la inversió en el nou sistema de seguretat i circulació per a la millora del servei de tren i metro