Inicio Mallorca El Consell de Mallorca exporta a França el treball tradicional de mestres...

El Consell de Mallorca exporta a França el treball tradicional de mestres d’aixa

Participen en el festival marítim Escale à Port-Vendres amb diversos actes formatius i de promoció

El Consell de Mallorca exporta a França el treball tradicional de mestres d’aixa en el festival marítim Escali à Port-Vendres, un esdeveniment únic que se celebra del 12 al 14 d’abril en el sud de França, amb l’objectiu de donar a conèixer el valor de la tradició de la cultura marítima mallorquina.
L’alcalde de Port-Vendres, Grégory Marty, ha convidat al personal del taller de mestres d’aixa i a la tripulació de La Balear a participar en els diferents actes formatius i de promoció que es duen a terme en aquest esdeveniment que reuneix una important flota de vaixells patrimonials.
El director insular de Medi Ambient, Luis Rubí, que ha acudit trobada de Port-Vendres, ha explicat que Mallorca «té molts nexes d’unió amb França a nivell marítim i mai s’havia donat a aquest fet la importància que té. Aquestes conferències i visites a les quals estem assistint serveixen per a posar en valor el treball dels mestres d’aixa, la seva labor artesana i la seva saber fer. Estem compartint coneixements i estem internacionalitzant tan bo com tenim a la nostra illa».
Des del Departament que dirigeix el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi rural i Esports, Pedro Bestard, han manifestat que «l’objectiu del Consell de Mallorca és donar a conèixer el nostre patrimoni marítim i fer tot el possible per a preservar-lo», al mateix temps que ha lamentat que La Balear, que era la gran convidada a aquests actes, no hagi pogut arribar fins a Port-Vendres per qüestions climatològiques”.
Actes en els quals participa el Consell de Mallorca
Entre els diversos actes, destaca la visita realitzada a l’embarcació pailebot mallorquí, restaurada per l’Associació d’Amics de Miguel Caldentey, que ha servit per a establir una futura col·laboració entre aquesta associació francesa amb els mestres d’aixa del Consell de Mallorca. Aquest pailebot mallorquí va ser construït a Palma en 1913 i declarat Bé d’Interès Patrimonial pel Govern francès.
Aquest dissabte, la delegació mallorquina ha participat en una navegació repartida en diferents vaixells i, a la tarda, els tripulants de La Balear, i tècnics de mestres d’aixa han format part d’una taula rodona sobre patrimoni marítim.
També dins de les activitats del festival marítim, aquest diumenge tindrà lloc la conferència titulada «El Consell de Mallorca i el patrimoni marítim», impartida pel tècnic Bernat Oliver i pel mestre Josep Florit.

MÁS:  El autor del doble crimen de Manacor prestará este jueves declaración ante el juez

 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Consell de Mallorca destinarà 7 milions als ajuntaments per actuacions relatives a l’eficiència energètica i reducció de la contaminació
Artículo siguienteLa finca d’Alforí de Dalt albergarà un apiari per a la cria de l’abella autòctona de les Illes Balears i la formació en apicultura sostenible