Inicio Mallorca El Consell de Mallorca celebra el segon Fòrum de Governança i Sostenibilitat...

El Consell de Mallorca celebra el segon Fòrum de Governança i Sostenibilitat Turística a Petra

La jornada s’ha desenvolupat en el teatre municipal davant més de 50 assistents en total

El Departament de Turisme del Consell de Mallorca ha celebrat aquest divendres en el teatre Es Quarter de Petra l’II Fòrum de Governança i Sostenibilitat Turística a Mallorca, el segon de les vuit trobades que s’aniran celebrant en els pròxims mesos en diferents zones de Mallorca. 
Durant tota la jornada, els més de 50 assistents han pogut escoltar, participar i debatre sobre les estratègies i objectius de futur que la Direcció Insular de Turisme, de nova creació i enfocada en la governança i la sostenibilitat, té per a Mallorca. Tant el seu titular, Pedro Mas, com el conseller de Turisme, José Marcial Rodríguez Díaz, han avançat en l’obertura del fòrum les línies mestres que regiran la legislatura en el departament.
El propi conseller de Turisme ha estat l’encarregat de clausurar el fòrum i durant la seva intervenció, ha afirmat que l’aposta per a aquesta legislatura és impulsar i fomentar un “model de turisme responsable dins dels nostres límits mediambientals i socials”. Per a això, ha afegit Rodríguez, és essencial treballar “la governança turística, en la qual participació activa de la comunitat i del sector en la presa de decisions sobre el turisme és fonamental, igual que el dels ajuntaments”.
La jornada ha començat amb una obertura a càrrec de Marcial Rodríguez, en la qual ha destacat la importància de ser capaces d’aprofitar «el lideratge de Mallorca per a canviar la forma en la qual la gent ens veu des de l’exterior, aconseguint una convivència social i mediambiental efectiva dins d’un marc de desenvolupament sostenible de l’activitat turística».
Pedro Mas, per part seva, ha anunciat poc després, durant la seva intervenció, que «la col·laboració amb tots els ajuntaments serà activa i constant al llarg de tota la legislatura, per a conèixer de primera mà el desenvolupament de l’activitat en cada territori i a cada moment. Partim del convenciment que són diferents», ha afegit.
A més d’aquestes presentacions al llarg del matí, ha tingut lloc una taula rodona en la qual han participat les alcaldesses d’Algaida i Porreres, els alcaldes d’Ariany, Lloret de Vistalegre, Maria de la Salut, Petra i Vilafranca, el conseller de Turisme i el director insular, que ha tingut com titulo “Oportunitats del Pla de Mallorca com a destinació turística vinculada al sector primari”.
Més tard, ha tingut lloc una presentació del Pla de Sostenibilitat Turística del Pla de Mallorca i la jornada ha conclòs amb una altra taula rodona que ha comptat amb les alcaldesses de Montuïri i Llubí, a més dels alcaldes de Sencelles, Santa Eugenia, Sineu, Sant Joan i Costitx, amb el tema “Cicloturisme en el Pla, desafiaments i oportunitats per al sector”.
 

MÁS:  El Consell de Mallorca conmemora los 40 años de la bandera de la isla

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl president Galmés presenta el primer Circuit Mallorca en Marxa contra el Càncer en el qual participaran 17 municipis amb marxes solidàries
Artículo siguiente17 persones contractades al Consell de Mallorca amb el programa SOIB Reactiva 2023