Inicio Menorca L’exposició itinerant de fotografia nocturna Menorca Starlight 2024 s’inaugura dilluns 15 d’abril...

L’exposició itinerant de fotografia nocturna Menorca Starlight 2024 s’inaugura dilluns 15 d’abril al Centre d’Art i Cultura Ca n’Ángel

Es Mercadal serà el primer municipi de l’illa en acollir l’exposició de les 40 millors imatges de la segona edició del Concurs de Fotografia Nocturna Menorca Starlight, el certamen organitzat per l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular i el Fotoclub del Cercle Artístic de Ciutadella per divulgar la bellesa del cel nocturn de l’illa i sensibilitzar sobre la importància de la seva preservació.

L’exposició, que recorrerà diferents municipis de Menorca, s’inaugura el pròxim 15 d’abril a les 10 hores al Centre d’Art i Cultura Ca n’Ángel, i es podrà visitar fins a l’1 de maig. L’acte d’inauguració comptarà amb la presència del batle des Mercadal, Joan Palliser, la regidora de cultura del consistori, Nerea Nevada, el president del Fotoclub, Ramon Silvela, i el conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació, Simón Gornés.

MÁS:  Menorca en 72 hores segons VAB Magazine

“Tenim un cel nocturn excepcional a Menorca. La seva preservació redunda en el bon funcionament dels nostres ecosistemes i pot ser una oportunitat per al desenvolupament d’iniciatives d’ecoturisme en consonància amb aquesta preservació. Aquest és el sentit últim del concurs i de les certificacions Starlight que té Menorca, divulgar i donar a conèixer aquest patrimoni per conservar-lo. Esper que la ciutadania gaudeixi de la mostra que hem preparat amb les imatges dels participants en el concurs”, ha explicat Gornés.

“El Fotoclub té un compromís clar que expressam a través de la fotografia: fomentar el respecte que mereix la nostra illa, vetllar per l’herència que deixarem a les nostres generacions i ajudar a preservar aquest bé tan preuat que tenim i que estem obligats a cuidar. Aquest concurs permet mostrar la qualitat del cel nocturn que tenim a la nostra illa i les excel·lents condicions d’observació del cel. És un patrimoni protegit de la contaminació lumínica que hem de salvaguardar”, ha expressat Ramon Silvela.

MÁS:  El departament de Benestar Social organitza una xerrada per ajudar a les persones que afronten processos de dol en dates assenyalades

La mostra exposarà les fotografies dels guanyadors i els finalistes del concurs a les 5 categories presentades, que recullen la diversitat de paisatges que es poden gaudir a l’illa sota el llum de les estrelles. Destaquen els elements arqueològics de la Menorca talaiòtica, amb imatges de la Naveta des Tudons i de diversos recintes de Taula, o les fotografies realitzades en alguns dels indrets icònics de l’illa, com Sa Nitja o les salines de Mongofre. La composició fotogràfica en què apareixen persones, l’entorn natural menorquí i el paisatge marí, o els pobles de l’illa sota el cel estrellat també compten amb àmplia presència.

Exposició itinerant

La mostra de fotografies nocturnes s’exposarà a diferents sales municipals de Menorca per tal que tota la ciutadania pugui gaudir de les fantàstiques imatges que han concursat al II Concurs de Fotografia Nocturna Menorca Starlight. El calendari de la itinerància serà el següent:

MÁS:  La Fundació Foment del Turisme treballa per millorar la connectivitat a Dinamarca

Es Mercadal
Centre d’Art i Cultura Ca n’Ángel
Del 15 d’abril a l’1 de maig

Ciutadella
Sala Xec Coll
Del 3 al 14 de maig

Maó
Claustre del Carme (primer pis)
Del 15 al 28 de maig

Alaior
Convent de Sant Diego
Del 5 al 20 de juny

Ferreries
Auditori municipal
Del 20 de juny al 7 de juliol

Sant Lluís
Sala Albert Camus
Del 8 al 22 de juliol

Tota la informació sobre el concurs, les imatges guanyadores i l’exposició itinerant pot trobar-se en aquest enllaç: https://www.menorcabiosfera.org/StarLight/Index.aspx

Maó, 11 d’abril de 2024

 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Consell Insular i tots els ajuntaments de l’illa signen el protocol general d’actuació per lluitar contra el lloguer turístic il·legal
Artículo siguienteEl Servei de Salut tornarà a licitar les obres del projecte de reforma de l’Hospital Verge del Toro després de la sol·licitud de la constructora de resoldre el contracte