Inicio Menorca El Consell Insular i tots els ajuntaments de l’illa signen el protocol...

El Consell Insular i tots els ajuntaments de l’illa signen el protocol general d’actuació per lluitar contra el lloguer turístic il·legal

Aquest dijous, 11 d’abril, a la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca, s’ha signat el protocol general d’actuació entre el CIME i els ajuntaments dels municipis per a establir les línies de col·laboració per facilitar la investigació, la identificació i la constatació de possibles casos d’oferta turística il·legal amb les actuacions de la Policia Local.

El passat 12 de març, el departament d’Ordenació Territorial i Turística va presentar l’esborrany de protocol a tots els ajuntaments i els hi van donar la possibilitat de presentar totes les propostes oportunes fins al 5 d’abril, on finalment cap administració va exposar-ne.

Aquest protocol, com ja es va especificar, establia que la policia en els casos en què es detecti una possible oferta il·legal, haurà d’emplenar un qüestionari atorgat a cada ajuntament per especificar el domicili i sospites descobertes. A més, cooperaran en la detecció d’eventuals errades en les dades que, sobre el Registre d’empreses, activitats i establiments turístics, es poden consultar a través de l’IDE Menorca i organitzaran, si cal, actuacions conjuntes d’investigació i inspecció dins l’àmbit de les competències respectives.

MÁS:  El departament de Mobilitat instal·la 76 noves marquesines a la xarxa interurbana de transport públic de Menorca

Finalment, facilitaran a les altres administracions la informació i documentació que necessitin sobre l’activitat dins l’àmbit de les competències respectives o qualsevol altra acció beneficiosa que serveixi per assolir l’objectiu d’aquest protocol.

“Tant des del Consell Insular, com dels ajuntaments de l’illa, hem mostrat la preocupació davant aquesta situació a les diferents juntes de batles, i per açò hem volgut establir una solució conjunta que pugui facilitar la detecció del lloguer turístic il·legal. Ara, amb la firma d’aquest protocol de col·laboració, la Policia Local ens podrà ajudar a identificar i constatar indicis d’infraccions, ja que ells, estant a peu de carrer, són els primers a poder percebre canvis i possibles fets sancionables. A més, hem creat un correu electrònic específic per coordinar-nos i rebre tota aquesta informació per part dels agents”, exposa la consellera d’Ordenació Territorial i Turística, Núria Torrent.

MÁS:  El Consell Insular acull una nova sessió del Grup de Treball de Lluita contra l'Estigma de Menorca

Per altra banda, durant el passat any 2023, s’han resolt mitjançant resolució del Consell Insular de Menorca un total de 48 expedients sancionadors en matèria d’oferta il·legal i clandestina remesos a l’Agència Estatal d’Administració Tributària. D’aquests, 20 pertanyen al municipi de Ciutadella, 6 a Maó, 6 as Mercadal, 6 a Sant Lluís, 5 a Fornells, 3 as Castell i 2 a Ferreries.

Maó, 11 d’abril de 2024
 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Consell de Mallorca destina 9 millones de euros a la compra del edificio de las Hermanitas de los Pobres
Artículo siguienteL’exposició itinerant de fotografia nocturna Menorca Starlight 2024 s’inaugura dilluns 15 d’abril al Centre d’Art i Cultura Ca n’Ángel