Inicio Menorca El departament d’Ordenació Territorial i Turística es reuneix amb el director de...

El departament d’Ordenació Territorial i Turística es reuneix amb el director de l’ATIB per fer front als lloguers turístics il·legals

Aquest dimarts, 9 d’abril, la consellera d’Ordenació Territorial i Turística, Núria Torrent, i el director insular d’Ordenació Turística i Agenda Urbana, Jaime Fedelich, s’han reunit amb el director de l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) per a coordinar i millorar el control dels lloguers turístics il·legals.

En el marc del que disposa l’article 8.1 de la Llei orgànica 3/2018, l’Agència Tributària de les Illes Balears té l’obligació de cedir, a instància dels consells insulars o d’acord amb els mecanismes de col·laboració que s’acordin a aquest efecte, les dades que estiguin al seu abast susceptibles de coadjuvar a l’exercici de les competències i les funcions dels consells insulars en relació amb la lluita contra la comercialització il·legal d’estades turístiques a habitatges i amb la persecució de les infraccions.

MÁS:  El Consell Insular dona més de 6.000 peces de material esportiu a centres de l'àrea de Benestar Social

“Una prioritat d’aquest equip de govern és combatre el lloguer turístic il·legal per totes les conseqüències negatives que té, com incidir en l’oferta de lloguer residencial. Creiem que és molt important poder col·laborar amb l’Agència Tributària de les Illes Balears, ja que ens facilitaran dades que no constitueixen, per si mateixes, dades de caràcter estrictament tributari. Definitivament, aquesta nova eina ens ajudarà molt a l’hora de fer feina”, explica la consellera, Núria Torrent.

Després de crear un formulari a la pàgina web del Consell Insular perquè tots els ciutadans puguin denunciar aquestes irregularitats i arribar a un acord amb els ajuntaments per a la col·laboració dels policies locals amb la detecció dels lloguers turístics il·legals, ara es fa una passa més, ampliant el ventall d’opcions i possibilitats per acabar amb aquesta problemàtica que conviu dins l’illa.

MÁS:  Elsa Pascual es jubila després de 21 anys treballant al Consell Insular

*Aquesta nota de premsa inclou un tall de ve*

Maó, 9 d’abril de 2024


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua i el Consell Insular de Menorca presenten les principals línes d’actuació en el cicle de l’aigua a l’illa
Artículo siguienteEl presidente Galmés recibe en audiencia Emilio Nsue, Bota de Oro en la Copa de África