Inicio Baleares Salut reitera la nul·litat del contracte amb l’empresa Soluciones de Gestión per...

Salut reitera la nul·litat del contracte amb l’empresa Soluciones de Gestión per reclamar els 3,7 milions d’euros per la compra de màscares de protecció

Davant les informacions publicades avui a diversos mitjans de comunicació en relació a la reclamació a l’empresa Soluciones de Gestión y Ayuda a Empresas, SL,  el Servei de Salut es reafirma en les declaracions del director general, Javier Ureña, del 21 de març passat, que va explicar que el motiu del desistiment de l’expedient de reclamació era la dificultat que prosperàs a causa del certificat de conformitat que l’administració anterior va emetre a l’empresa el 12 d’agost de 2020.
El termini de resolució de l’expedient de reclamació era de vuit mesos —i no tres— comptadors des del 24 d’agost de 2023, d’acord amb l’article 212.8 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. L’aplicació d’aquest article als procediments de resolució de contracte a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears va ser establerta per mitjà de l’Acord de la Comissió de la Junta Consultiva de Contractació de les Illes Balears de 30 de novembre de 2023, i així ho constata per mitjà d’una diligència la cap del Departament de Contractació del Servei de Salut.
D’acord amb aquests terminis, una vegada presentades les al·legacions per part de l’empresa, encara quedaven cinc mesos per resoldre l’expedient. A pesar d’això, el Servei de Salut va optar per obrir el passat dia 21 de març una nova via administrativa per declarar la nul·litat del contracte i reclamar no tan sols els 2,6 milions d’euros, sinó els 3,7 milions d’euros íntegres que van ser abonats a l’empresa.
El Servei de Salut reitera que hi ha prou elements per declarar la nul·litat de l’acte d’adjudicació del contracte a l’empresa i sol·licitar la restitució dels 3,7 milions d’euros a les arques de la Comunitat Autònoma.
Aquesta nova via administrativa oberta es va fonamentar en aquests elements:
 

MÁS:  La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural signa amb la Cooperativa de la Terra de Llevant el contracte per explotar la finca de sa Duaia

- Te recomendamos -
Artículo anteriorMés deduccions i 36 milions d’euros d’estalvi: s’inicia la campanya de la renda 2023 a les Illes Balears
Artículo siguienteNou de cada deu consumidors de Mallorca consideren que la qualitat dels aliments és el factor més important a l’hora d’anar a comprar