Inicio Menorca El Consell Insular destinarà 54.500 euros anuals per al manteniment del Convent...

El Consell Insular destinarà 54.500 euros anuals per al manteniment del Convent de Sant Diego

El president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, el conseller de Turisme, Cultura i Esports del Govern balear, Jaume Bauzà, i el batle d’Alaior, José Luis Benejam, han signat aquest dimecres, 27 de març, el conveni per a la gestió del Centre Cultural Convent de Sant Diego, convent franciscà del segle XVII conegut com a Pati de sa Lluna que està catalogat Bé d’Interès Cultural des de l’any 1993.

El conveni estipula la cessió d’ús del Convent a l’Ajuntament d’Alaior amb una durada de deu anys. Amb caràcter anual, tant el consistori, com el Govern i el Consell de Menorca aportaran, cada un, una quantia de 54.523,21 euros per garantir el manteniment i els serveis d’aquest espai.

MÁS:  Cavalls i productes típics per donar la benvinguda als turistes de l'IMSERSO

“Celebram que aquest conveni sigui una realitat, ja que creim que aquest projecte és important perquè la finalitat de l’ús de l’espai té tres objectius: conservar el patrimoni historicoartístic de Menorca, contribuir a la promoció cultural d’Alaior i de Menorca, i impulsar la projecció turística”, ha explicat el president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca.

Les primeres passes després de la signatura d’aquest conveni seran, en un termini màxim de sis mesos des de l’acord de cessió, la creació del Consell Social del Convent de Sant Diego, òrgan per a la participació ciutadana en la gestió de l’espai, amb funcions d’assessorament, consulta, seguiment i suport a la Comissió de Seguiment d’aquest conveni.

MÁS:  Assumpta Gorrias, guanyadora del concurs «Carta en terra...» 2023

El conseller Bauzá, per la seva banda, ha destacat la bellesa del Pati de sa Lluna, un lloc únic i amb una gran importància cultural i històrica dins Alaior. “Aquest espai tan emblemàtic esdevindrà un lloc de trobada en l’àmbit cultural per als menorquins i serà un punt d’aturada obligada dins la ruta turística dels nostres visitants”, ha assegurat.

El Convent de Sant Diego va ser adquirit per l’entitat Inestur (actual AETIB) el 21 de febrer de 2005. L’any següent aquest immoble va ser inclòs en el Catàleg de protecció arquitectònica i de béns etnològics de l’Ajuntament d’Alaior.

Maó, 27 de març de 2024

MÁS:  La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vi de la Terra Illa de Menorca bat un nou rècord de producció amb un augment del 46% durant el 2023

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Consell de Mallorca destina 600.000 euros a los ayuntamientos para impulsar políticas de juventud
Artículo siguienteEl Govern resol el setè pagament del Bo Lloguer Jove, per un import de 575.000 euros, a prop de 600 persones beneficiàries