Inicio Baleares El conseller Bauzà demana a la secretària d’Estat de Turisme l’ampliació del...

El conseller Bauzà demana a la secretària d’Estat de Turisme l’ampliació del termini d’execució dels projectes de resiliència turística finançats amb Fons EU

El conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, i la secretària d’Estat de Turisme, Rosana Morillo, han acordat que la SETUR traslladi al Govern d’Espanya la petició perquè la Comissió Europea amplii, al màxim que permeti la normativa vigent, el termini d’execució i finalització dels projectes finançats amb Fons EU destinats a la resiliència turística. A la reunió també han assistit el director general de Turisme, Pep Aloy, i el delegat del Govern d’Espanya a les Illes Balears, Alfonso Rodríguez.
El conseller Bauzà ja va fer aquesta petició per carta a la SETUR el 29 de febrer per allargar el termini fins al segon semestre del 2026, d’acord amb la resta del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Avui, dilluns 25 de març, ha traslladat personalment a la secretaria d’Estat les preocupacions del Govern amb relació al compliment d’aquests terminis d’execució. Bauzà ha al·legat que hi ha un greuge comparatiu amb la resta de projectes i per això considera imprescindible la petició d’allargar el termini d’execució i finalització, igualant-ho a la resta. Així mateix, ha recordat que les Balears compten amb 150 beneficiaris d’aquesta línia de subvenció, sumant més de 100 milions d’euros.
Per la seva banda, Rosana Morillo s’ha compromès a impulsar l’ampliació del termini d’execució dels projectes de resiliència turística en els territoris extrapeninsulars, sumant la demanda de les Illes Balears a la que ja han fet les Illes Canàries. En aquest sentit, el conseller Bauzà ha recalcat «la importància de què el sector turístic balear sigui beneficiari d’aquest tipus d’ajudes destinades, entre d’altres al fet que la destinació sigui energèticament més eficient i mediambientalment més sostenible».

MÁS:  Simonet afirma en la Fira del Camp de Menorca que "el futur del sector primari passa por la implicació de tota la societat"

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Govern confirma els avenços en la tramitació de l’ampliació de les subestacions des Mercadal i sa Dragonera a Menorca
Artículo siguienteCrisis en Gestagua: directivos cesados por presunto fraude en documentos