Inicio Baleares PortsIB aprova els plecs per a la regulació de les dues rampes...

PortsIB aprova els plecs per a la regulació de les dues rampes interiors de Ciutadella

PortsIB ha aprovat els plecs per al concurs de les dues rampes interiors del Port de Ciutadella. Aquest concurs, estructurat en cinc lots de sis barques cadascun, per a un total de trenta embarcacions, s’estendrà durant un període de quatre anys. La mesura, ratificada en el Consell d’Administració de Ports de les Illes Balears dijous passat, introdueix un sistema de control i regulació en un àmbit que, fins al moment, mancava d’aquests, amb l’objectiu de garantir la seguretat i l’ordre en la navegació portuària i marítima.
La decisió respon a la necessitat de millorar la gestió en l’ús de les rampes. Anteriorment, el procés permetia a qualsevol empresa accedir després de realitzar una sol·licitud i abonar un cànon, sense un límit específic en el nombre d’embarcacions. Aquest canvi significatiu cerca restringir l’accés únicament a les empreses que resultin adjudicatàries en el concurs, establint un marc operatiu més estructurat, segur i ordenat.
Aquesta iniciativa no tan sols cerca millorar la seguretat dins del port, sinó també elevar la qualitat del turisme nàutic, promovent pràctiques responsables i sostenibles entre les empreses del sector. És fruit del consens entre la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua i l’Associació Menorquina d’Empreses Nàutiques (Asmen), després d’un diàleg constructiu que es va dur a terme en una reunió clau el passat 13 de març, on es van explorar solucions a les necessitats del sector nàutic.
El canvi en la política d’accés a les rampes reflecteix el compromís ferm de la Conselleria amb la seguretat marítima, la protecció ambiental, i el foment d’un turisme nàutic de qualitat. En regular el nombre d’embarcacions, es cerca evitar la saturació i assegurar una navegació segura per a tots.
Aquesta mesura marca un abans i un després en la gestió portuària i marítima de Ciutadella, establint un precedent en la cerca d’un equilibri entre l’activitat econòmica i la sostenibilitat ambiental. Amb la implementació d’aquest nou marc, la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua s’avança als desafiaments del futur, assegurant que la navegació i el turisme nàutic en el Port de Ciutadella prosperin dins d’un context regulat i segur.

MÁS:  Comencen els cursos de català pels professionals sanitaris

- Te recomendamos -
Artículo anteriorSalut proposa concedir 16 projectes transformadors i d’impacte en r+d+I amb 1,8 Milions d’euros per a executar el període 2024-2027
Artículo siguiente1.276 persones s’han presentat al darrer examen del procediment extraordinari d’estabilització per concurs d’oposició