Inicio Baleares Salut obre una nova via administrativa per reclamar l’import íntegre de la...

Salut obre una nova via administrativa per reclamar l’import íntegre de la compra de mascaretes

El Servei de Salut de les Illes Balears ha obert una nova via administrativa per reclamar a l’empresa Soluciones de Gestión y Apoyo a las Empresas, S.L, l’import íntegre de la compra de mascaretes per valor de 3,7 milions d’euros. En aquest sentit, el Servei de Salut ha resolt el desistiment del procediment que actualment estava obert per incompliment parcial i que reclamava a l’empresa 2,6 milions d’euros.
D’acord amb l’anàlisi de l’expedient, el Servei de Salut considera que hi ha prou elements per declarar la nul·litat de l’acte d’adjudicació del contracte, d’aquí que sigui necessari desistir del procediment que estava obert i iniciar-ne un de nou de revisió d’ofici i reclamar la totalitat dels 3,7 milions d’euros.
La nova via administrativa que ha obert el Servei de Salut es fonamenta en aquests elements:
El Servei de Salut ja ha notificat a l’empresa Soluciones de Gestión les dues resolucions. En aquest cas, atès que es tracta d’una revisió d’ofici per nul·litat, el termini d’aquesta nova reclamació és de sis mesos. L’empresa té deu dies hàbils per presentar les al·legacions que consideri oportunes i accedir a l’expedient administratiu.
Aquesta nova via administrativa se suma a la via penal, que es manté oberta. En els pròxims dies, el Servei de Salut, a través de l’Advocacia de la Comunitat Autònoma, justificarà davant el magistrat de l’Audiència Nacional que hi ha motius clars i suficients per personar-se i reclamar la totalitat de l’import del contracte de compra, atenent el perjudici que pateix el Govern de les Illes Balears i, per tant, els seus ciutadans.

MÁS:  L’any 2023 es van produir 1.117 agressions a personal dels centres sanitaris

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLes Illes Balears baten rècords de recollida selectiva de vidre el 2023 i es consoliden com la comunitat autònoma més recicladora de l’Estat
Artículo siguienteL’economia de les Illes Balears va créixer un 3,7 % el 2023