Inicio Baleares Comencen els cursos de català pels professionals sanitaris

Comencen els cursos de català pels professionals sanitaris

 
 
Avui comença la primera edició del Curs de català inicial per a personal sanitari, organitzat i elaborat conjuntament pel Servei de Salut de les Illes Balears i l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), i que s’impartirà en totes les àrees de salut. A aquesta primera edició s’han inscrit més de 200 professionals. 
L’objectiu d’aquest cursos, que es perllongaran fins el 2027, és promoure i garantir l’ús del català com a llengua oficial i pròpia de les Illes Balears, fer més assequible al personal del Servei de Salut l’accés al coneixement del català i aconseguir que l’empri progressivament com a llengua vehicular, per tal d’afavorir la comunicació amb els pacients.
Per dur-los a terme, el Servei de Salut i l’Institut d’Estudis Baleàrics han subscrit un conveni de col·laboració per organitzar cursos de català i, en un futur proper, també tallers de conversa. L’IEB s’encarregarà de coordinar els cursos i els tallers de conversa, aportar els professors, la matriculació i l’expedició del certificat d’aprofitament o d’assistència; per la seva banda, el Servei de Salut posarà a disposició les instal·lacions per impartir els cursos.
El curs va adreçat als professionals sanitaris i als zeladors de tots els nivells assistencials amb escassos o nuls coneixements de català, i per això està dissenyat i enfocat en les situacions comunicatives pròpies de l’àmbit sanitari. Tindrà una durada de 50 hores, en dues sessions setmanals de dues hores i s’impartirà de manera presencial (els alumnes que no puguin assistir a classe per motius laborals podran seguir les sessions telemàticament).
Els alumnes obtindran un certificat d’aprofitament del curs si assisteixen, presencialment o virtualment, a un mínim del 80 % de les classes i superen la tasca final del curs. Aquest certificat es valorarà com a mèrit en els processos de provisió de places i en les borses de feina de totes les categories professionals sanitàries del Servei de Salut.

MÁS:  La Conselleria d'Educació i Universitats destina 3 milions d'euros a la creació de 517 places de 0 a 3 anys

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Govern de les Illes Balears exposa per primera vegada en el Fòrum Europeu Transfiere 2024 els assoliments de l’ecosistema d’innovació
Artículo siguienteLa Conselleria d’Educació i Universitats licita la redacció del projecte del nou CEIP a Felanitx