Inicio Baleares El producte local de les Illes Balears tindrà una nombrosa presència a...

El producte local de les Illes Balears tindrà una nombrosa presència a Alimentaria de la mà d’Agricultura, Pesca i Medi Natural

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, dona suport als productors i empreses de producte agrari i agroalimentari que participaran en la pròxima edició de Alimentaria&Hostelco, la plataforma de negocis internacional líder en alimentació, begudes, food service i equipament hostaler, que se celebrarà del 18 al 21 de març a Barcelona.
En aquest sentit, s’ha adquirit i dissenyat un estand de cent metres quadrats al pavelló 1 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona sota l’eslògan Cuatro islas por saborear, on es poden trobar empreses i productes com oli de la DOP Oli de Mallorca; vi de la DOP Binissalem; formatge de DOP Mahón-Menorca, amb productors com Torralba i COINGA; productes de l’IGP Ametlla de Mallorca, de la mà de Camp Mallorquí i Fet a Sóller; Xoriguer de Gin de Mahón; l’empresa Dos Perellons, que du a la fira Herbes de Mallorca i Palo de Mallorca; la Cooperativa de Formentera; productes de la Flor de Sal (Mallorca) i Salinas de la Concepción (Menorca).
L’aportació de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local perquè el producte local de les Illes Balears sigui present a la fira és de 60.000 euros. En aquest sentit, el director general Joan Llabrés ha explicat que en aquesta edició, que s’inaugurarà el pròxim dilluns, “hem duplicat l’espai dels expositors i també el nombre d’operadors respecte d’altres anys. La indústria agroalimentària significa diversificació econòmica i donar valor a la nostra agricultura”. A més, també s’han organitzat una sèrie de tasts i demostracions culinàries en col·laboració amb l’Associació de Cuiners de les Balears (ASCAIB).
Així, el primer dia de la fira, el xef José Cortés elaborarà un arròs bombeta de Sa Pobla amb llet d’ametlla infusionada amb Mimaterra i l’IGP Ametlla de Mallorca; els joves cuiners José María Borrás i Pau Sintes faran un tast de formatge DOP Mahón-Menorca; la DO Binissalem realitzarà un tast de vi 100% Prensal Blanc 2023; Cati Pons cuinarà un ‘Pulled Xot’ amb me ecològic de Mallorca mentre que, Miquel Serra oferirà coca de patata amb farina de garrova i porcella rostida amb DOP Oli de Mallorca i Flor de Sal des Trenc. Les demostracions d’aquesta primera jornada finalitzaran amb una coca de verdures a la mallorquina amb DOP Oli de Mallorca i sardina en vinagre, de Marga Brunet.
A més de les empreses i els productes que viatgen a Barcelona amb el suport de la Conselleria, també participen amb altres estands propis l’IGP Sobrassada de Mallorca; Mallorca Distilery; Mega Raw Bar; Marí Mayans; Mas Crespo, Quely i el Horno Santo Cristo.
Segons els organitzadors d’Alimentaria, es preveu rebre durant els quatre dies de la fira un total de 100.000 visitants professionals, reafirmant així el seu lideratge com a principal plataforma impulsora de negocis, internacionalització i networking. 

MÁS:  Un any de la borrasca Juliette: la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ja ha restaurat un total de 117,7 hectàrees forestals

- Te recomendamos -
Artículo anteriorSimonet afirma en la Fira del Camp de Menorca que “el futur del sector primari passa por la implicació de tota la societat”
Artículo siguienteUn dels congressos de clústers més importants d’Europa se celebrarà a les Illes Balears el 24 i 25 d’octubre