Inicio Baleares Prohens i els presidents dels quatre consells acorden intensificar la lluita contra...

Prohens i els presidents dels quatre consells acorden intensificar la lluita contra l’oferta turística il·legal i reforçar el transport públic

La primera Conferència de Presidents de la legislatura s’ha centrat a coordinar polítiques per gestionar la pròxima temporada turística
La presidenta també s’ha compromès a reclamar els convenis de carreteres dels consells al Govern central
 
La presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, s’ha reunit aquest dilluns amb els quatre presidents dels consells insulars en la primera Conferència de Presidents de la present legislatura. En la trobada, que s’ha centrat a coordinar polítiques per gestionar la pròxima temporada turística, Prohens i els presidents han acordat intensificar la lluita contra l’oferta turística il·legal, mitjançant el reforç del servei d’inspecció turística, l’augment dels efectius i també amb protocols de col·laboració amb els cossos de policia local.
En matèria de mobilitat, es potenciarà el transport públic. «A Mallorca, que és on tenim competències, incorporarem deu busos al transport públic interurbà per reforçar les línies existents i establir alguna nova connexió», ha afirmat Prohens. A més, la presidenta ha fet referència al compromís del Govern de permetre que cada consell pugui regular l’entrada de vehicles a l’illa a partir de criteris objectius de càrrega i també la necessitat de poder millorar la xarxa viària, «fet que requereix que arribin els recursos del conveni de carreteres, que per descomptat aquest Govern batallarà davant Madrid».
En declaracions després de la primera Conferència de Presidents de la present legislatura, Prohens ha explicat que l’aigua també ha estat un dels temes que ha centrat la reunió. Ha recordat que el passat mes de gener es va signar amb els quatre consells insulars el Pacte per l’Aigua, el qual ha destinat 20 milions d’euros a la xarxa d’aigua per evitar fuites, i 130 milions d’euros per a inversions previstes amb el fons finalista d’inversions en cicle de l’aigua per a enguany.
Finalment, també s’ha abordat la problemàtica de la cobertura dels efectius de les forces i cossos de seguretat, com la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. «Per tant, reclamam una vegada més l’actualització de la indemnització de residència per assegurar una insularitat digna», ha insistit.
A la reunió hi han participat els presidents del Consell Insular de Mallorca, Llorenç Galmés; el Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí; el Consell Insular de Menorca, Dolfo Vilafranca; i el Consell Insular de Formentera, Llorenç Córdoba, a més de la consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Estarellas. Prohens ha afegit que «cada illa ha de ser allò que vulguin els seus ciutadans, s’ha de respectar la manera de ser i de viure i la idiosincràsia de cada illa, però òbviament com a illes tenim reptes compartits als quals el Govern vol donar resposta, per descomptat, de la mà i escoltant sempre cada un dels quatre consells».

MÁS:  Prohens posa la primera pedra del nou centre de salut i punt d'atenció continuada (PAC) de Pollença

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEducació treu a licitació la construcció d’un menjador al CEIP Costa i Llobera i la millora del paviment al CEIP Joan Mas de Pollença
Artículo siguienteEl Govern presenta el programa «Empreses saludables de les Illes Balears», un model per millorar la salut i el benestar en els llocs de treball