Inicio Menorca El departament d’Ordenació Territorial i Turística presenta als ajuntaments l’esborrany de protocol...

El departament d’Ordenació Territorial i Turística presenta als ajuntaments l’esborrany de protocol de col·laboració amb la policia per detectar lloguers turístics il·legals

Aquest dimarts, 12 de març, el departament d’Ordenació Territorial i Turística ha presentat l’esborrany de protocol general d’actuació entre el Consell Insular de Menorca i els ajuntaments per promoure la col·laboració de la Policia Local amb la detecció de lloguers turístics il·legals.

Després de crear a la pàgina web del Consell Insular un formulari per a què tots els ciutadans puguin denunciar aquestes irregularitats en el lloguer d’habitatges, ara s’ha arribat a un acord amb tots els ajuntaments per aquesta col·laboració amb el Consell per informar de situacions sospitoses que puguin identificar. 

“L’activitat d’aquests professionals es troba vinculada al dia a dia de cada poble i a peu de carrer, per això són els primers a poder percebre canvis i situacions que permetin tenir els indicis necessaris, o fins i tot constàncies de fets, de les infraccions”, explica la consellera d’Ordenació Territorial i Turística, Núria Torrent.

MÁS:  Dia Internacional de la Dona 2024

Per això, segons s’ha establert en el protocol, la policia, en els casos en què es detecti una possible oferta il·legal, haurà d’emplenar un qüestionari atorgat a cada ajuntament per especificar el domicili i sospites descobertes. A més, cooperaran en la detecció d’eventuals errades en les dades que, sobre el Registre d’empreses, activitats i establiments turístics, es poden consultar a través de l’IDE Menorca i organitzaran, si cal, actuacions conjuntes d’investigació i inspecció dins l’àmbit de les competències respectives.

Finalment, facilitaran a les altres administracions la informació i documentació que necessitin sobre l’activitat dins l’àmbit de les competències respectives o qualsevol altra acció beneficiosa que serveixi per assolir l’objectiu d’aquest protocol.

MÁS:  El Llatzeret s'obre al món com a destinació de turisme MICE

“Des del departament d’Ordenació Territorial i Turística trobam que aquest acord significarà un gran canvi per a intentar combatre, d’una vegada per totes, el lloguer turístic irregular. La feina i professionalitat dels policies municipals ens pot ajudar molt, i creiem que junts podrem arribar a fer-hi front. A més, hem acordat la constitució d’una comissió de seguiment que estarà integrada per dos membres del Consell Insular, dos membres representants dels Ajuntaments i un administratiu del departament, que exercirà de secretari amb la finalitat de complir els propòsits marcats”, afegeix Torrent. 

Ara, els ajuntaments tenen fins el dia 5 d’abril per presentar i enviar totes les propostes que trobin oportunes, i finalment, l’11 d’abril, es signarà la tramitació i s’oficialitzarà el protocol.

MÁS:  L'exposició itinerant de fotografia nocturna Menorca Starlight 2024 s'inaugura dilluns 15 d'abril al Centre d'Art i Cultura Ca n'Ángel

*Aquesta nota de premsa inclou un tall de veu*

Maó, 12 de març de 2024
 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Consell de Mallorca presenta el proyecto de la variante de Artà y anuncia el inicio de la reforma de la avenida Costa i Llobera durante el mes de mayo
Artículo siguienteL’Hospital d’Inca implanta el primer marcapassos permanent