Inicio Baleares Abaqua subratlla la necessitat de sensibilitzar al sector turístic sobre la importància...

Abaqua subratlla la necessitat de sensibilitzar al sector turístic sobre la importància de l’estalvi de l’aigua a Calvià

La Casa Consistorial de l’Ajuntament de Calvià ha acollit aquesta tarda una jornada enfocada en la gestió sostenible de l’aigua en zones turístiques, com a part del projecte europeu LIFE WAT’SAVEREUSE. Convocada per Abaqua, l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental, i organitzada per Aliança per l’Aigua, aquesta trobada ha subratllat la necessitat de sensibilitzar al sector turístic sobre la importància de l’estalvi i la reutilització de l’aigua.
La inauguració ha estat a càrrec de Juan Antonio Amengual, batle de l’Ajuntament de Calvià, seguida per les presentacions de Joan Calafat, director general de Recursos Hídrics del Govern de les Illes Balears, i Pere Joan Planas, director de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB). Tots dos han destacat la importància d’adoptar polítiques i pràctiques sostenibles en la gestió de l’aigua, enfront de la problemàtica de l’escassetat hídrica i la sequera.
La jornada també ha comptat amb la participació d’experts en diversos camps, els qui han compartit els seus coneixements i experiències sobre la gestió de l’aigua a Mallorca i la seva relació amb el turisme. Entre ells, Cels Garcia, catedràtic de geografia física de la Universitat de les Illes Balears, i Emeterio Moles, gerent de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental, qui ha parlat sobre les infraestructures hídriques de l’illa.
El programa també ha inclòs ponències sobre bones pràctiques en zones turístiques, destacant el procés de regeneració de l’aigua a Calvià explicat per Andrés Barceló, gerent de Calvià 2000, i Xavier Pérez, director del cicle de l’aigua de Calvià 2000. Francisco Balcázar, director d’aprovisionament del St. Regis Mardavall Mallorca Resort, ha compartit les estratègies implementades en el complex per a optimitzar el cicle de l’aigua. A més, Esteban Delgado, director tècnic de Preverisk Group, ha abordat la gestió de dades en el sector turístic, aportant una perspectiva global sobre les pràctiques sostenibles en la indústria.
Una taula rodona amb tots els ponents ha tancat l’esdeveniment, proporcionant un espai per a debatre els desafiaments i lliçons apreses en la gestió sostenible de l’aigua en el turisme. Aquest diàleg ha subratllat la necessitat de col·laboració intersectorial i la innovació com a claus per a abordar aquesta urgent qüestió ambiental.
Aquesta trobada no sols ha facilitat l’intercanvi de coneixements i experiències sinó que també ha reforçat el compromís conjunt amb pràctiques sostenibles en la gestió de l’aigua, destacant el paper d’Abaqua i els seus col·laboradors en la promoció d’un futur més sostenible per a la gestió dels nostres recursos hídrics.

MÁS:  L’any 2023 es van produir 1.117 agressions a personal dels centres sanitaris

- Te recomendamos -
Artículo anteriorSalut clausura una activitat clandestina d’elaboració, servei i venda d’aliments
Artículo siguienteAlumnes d’FP de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella participen a partir d’avui a la segona edició de la Fira Horeca Menorca