Inicio Baleares Margalida Prohens anuncia que destinarà un milió d’euros a les empreses per...

Margalida Prohens anuncia que destinarà un milió d’euros a les empreses per implantar plans de conciliació

Es posaran en marxa tres línies d’ajuts de subvencions per a empreses i agents socials
La presidenta ha avançat punts de la futura llei balear de conciliació i corresponsabilitat, com ara incentius per a les mares que es reincorporin a la feina després de la maternitat i per a les empreses
 
La presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, ha anunciat que es destinarà un milió d’euros a les empreses per implantar plans de conciliació, «un tema del qual és fonamental xerrar en aquesta setmana en què celebram el Dia de la Dona, una qüestió imprescindible per continuar avançant cap a una igualtat efectiva i real entre homes i dones», ha afirmat. Concretament, el Govern de les Illes Balears, mitjançant la col·laboració entre l’IBDONA i la Direcció General d’Ocupació i Salut Laboral, ajudarà les empreses a disposar de plans d’igualtat per facilitar la conciliació a través de tres línies d’ajuts.
Una primera línia, de 350.000 €, es destinarà a l’assessorament per elaborar aquests plans per a les empreses de més de 50 treballadors, que estan obligades a tenir-lo. Una segona línia, dotada de 350.000 €, serà per a l’assessorament i l’elaboració d’aquests plans per a empreses de menys de 50 treballadors. Finalment, 300.000 € seran perquè patronals, sindicats i altres entitats puguin dur endavant programes d’assessorament i formació en plans d’igualtat.
A més, la presidenta també ha avançat punts de la futura llei balear de conciliació i corresponsabilitat, en la qual fa feina l’executiu balear. «La norma inclourà una petició dels agents socials, com és la introducció de les mesures de conciliació en les negociacions dels convenis col·lectius, des del diàleg social entre empresa i treballadors», ha explicat.
La futura llei també inclourà nous ajuts per a les mares que es reincorporin a la feina després de la maternitat i ajuts per a les empreses per afavorir aquestes mesures. A més, es preveuen incentius per impulsar mesures de racionalització i de flexibilització horària i l’aprofitament de la innovació, de la tecnologia i del big data per facilitar la conciliació.
«Hem de continuar fent passos conjuntament, Administració i sector privat, per la igualtat real i efectiva entre homes i dones com una prioritat per a aquest Govern», ha conclòs Prohens.

MÁS:  Margalida Prohens anuncia 350 milions de l’impost de turisme sostenible per a la millora de la destinació, formació, cicle de l’aigua i sostenibilitat

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl departament de Benestar Social presenta la memòria anual del Centre Assessor de la Dona del 2023
Artículo siguienteLa Conselleria d’Educació i Universitats posa en marxa el pla pilot de climatització i analitzarà l’estat de 20 centres