Inicio Menorca Reiterades incidències en el servei de recollida de restes vegetals a Binixíquer...

Reiterades incidències en el servei de recollida de restes vegetals a Binixíquer i es Canutells

Durant el passat mes de novembre de 2023, el servei d’inspecció i control de qualitat de recollida de residus dels municipis des Castell i Maó va detectar diverses incidències en la recollida de restes de poda a les urbanitzacions de Binixíquer i es Canutells. Concretament, es tractava d’infraccions en el dipòsit de residus de restes vegetals procedents de la poda a la via pública sense fer ús del servei de recollida amb cita prèvia.

Aquestes infraccions van comportar l’aparició de diferents punts d’abocament incontrolat de residus de poda que van quedar durant dies al carrer sense recollir, ja que aquest servei organitza la recollida en funció dels usuaris que han demanat cita.

MÁS:  El Consell Insular, a través del programa Salut Jove, inspira als alumnes de Batxillerat i del Conservatori amb dos tallers d'òpera

Després d’enviar diversos avisos i d’informar els veïns i veïnes de la zona sobre el correcte funcionament del servei de recollida, el Consorci de Residus i Energia, en coordinació amb l’Ajuntament de Maó, el servei d’inspecció i la policia local, s’ha vist obligat a fer diverses visites domiciliàries amb l’objectiu d’advertir sobre possibles sancions econòmiques en cas que les incidències es mantinguin en el temps.

Aquest servei de recollida de voluminosos i restes vegetals és un servei gratuït proporcionat pel Consorci i els ajuntaments de Maó i es Castell que funciona amb cita prèvia telefònica. En sol·licitar-lo, els tècnics del servei indiquen a l’usuari en quin moment i de quina manera poden dipositar els residus davant de casa perquè s’efectuï la seva recollida. En cap cas es poden abandonar els residus de poda sense cita prèvia.

MÁS:  L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca fa pública la memòria de l'any 2023

És important recordar, però, que si la poda ha estat efectuada per una empresa de jardineria, aquesta està obligada a gestionar els residus vegetals generats, sent responsable del seu transport a instal·lacions autoritzades com les deixalleries de Menorca.

L’acumulació de restes de poda sense recollir, a més de generar molèsties al veïnat, pot comportar un major risc d’incendi. L’abandonament dels residus a la via pública és un acte incívic que perjudica el conjunt de la ciutadania i pot ser sancionable amb multes que van des dels 750 € fins als 3.000 €.

Maó, 5 de març de 2024
 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorInformación de Servicio del Consell de Mallorca: Esta noche se cerrará el túnel de Son Vic (Paguera-Andratx) para realizar tareas de mantenimiento en los sistemas de seguridad
Artículo siguienteEl Consell de Mallorca suma alianzas y presenta una campaña conjunta con Mallorca Preservation para fomentar un turismo responsable