Inicio Baleares La Conselleria d’Educació i Universitats destina 3 milions d’euros a la creació...

La Conselleria d’Educació i Universitats destina 3 milions d’euros a la creació de 517 places de 0 a 3 anys

El conseller Antoni Vera i la directora general Neus Riera s’han reunit avui amb els titulars dels centres concertats per a explicar la nova línia d’ajuts
S’ha augmentat en 1.000 euros l’ajut per a la reconversió de places del primer cicle d’educació infantil en el cas dels centres sense autorització educativa
 
La Conselleria d’Educació i Universitats posa en marxa una nova línia d’ajuts de 3 milions d’euros amb l’objectiu de crear 517 noves places de 0 a 3 anys i estendre la gratuïtat de tot el cicle d’educació infantil a més centres per tal d’arribar al màxim de famílies possible. En concret, aquest nou ajut es destina a l’ampliació de places en centres ja autoritzats i a la reconversió en el cas de centres sense autorització educativa (guarderies).
Per donar a conèixer tota la informació, el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, i la directora general de Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa, Neus Riera, acompanyats de la directora de l’Institut per a l’Educació de la Primera Infància (IEPI), Rosa Mas, s’han reunit avui amb els titulars del centres concertats de les Illes Balears. Està previst que el proper dimecres es celebri una reunió amb els titulars dels centres que no disposen d’autorització educativa.
Durant la trobada d’avui, s’ha informat els assistents sobre la creació de la nova línia d’ajuts de 3 milions d’euros per a l’ampliació de places de primer cicle d’educació infantil que es podran destinar a l’execució de les obres necessàries per a l’ampliació de places. En concret, la Conselleria d’Educació i Universitats subvencionarà amb fins a 6.300 euros la creació de cada plaça en el cas dels centres autoritzats. En el cas dels centres amb autorització educativa es preveu l’ampliació de 317 places.
En el cas dels centres sense autorització educativa, la Conselleria d’Educació i Universitats ha augmentat l’aportació de 3.000 a 4.000 euros per a la creació de places. En aquest cas es preveu crear 200 noves places.
Es preveu que algunes d’aquestes noves places de 0 a 3 anys ja estaran operatives a partir del proper curs 2024-2025.
Actualment, un total de 191 centres (107 de la xarxa pública i 84 de la xarxa complementària) ja ofereixen la gratuïtat de 0 a 3 anys que beneficia a més d’11.000 famílies. El cost de la gratuïtat fins a l’any 2027 és de 152.694.000 euros. Per a l’any 2024 hi ha pressupostats 51 milions d’euros per a la gratuïtat de tot el cicle d’educació infantil, gairebé 31 milions d’euros més respecte a l’exercici anterior.

MÁS:  Constituïda la Comissió d’Ètica Pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEspaña, futuro hub de hidrógeno verde gracias a Hygreen y Javier Romero
Artículo siguienteEl conseller Antoni Vera anuncia la construcció d’un nou institut a Algaida