Inicio Baleares Agricultura, Pesca i Medi Natural incrementa un 15% les ajudes destinades a...

Agricultura, Pesca i Medi Natural incrementa un 15% les ajudes destinades a les confraries de pescadors de les Illes Balears

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) publica avui, 29 de febrer, la convocatòria del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, de les ajudes de suport a les confraries de pescadors de les Illes Balears per a l’any 2024. Es tracta d’una convocatòria dotada amb 435.000 euros, 55.000 euros més que l’any anterior; aquesta xifra suposa un increment de gairebé el 15%. El termini per sol·licitar-les és des d’aquest divendres fins al 14 de juny 2024.
En aquest sentit, el conseller Joan Simonet ha assegurat que “mitjançant aquest nou finançament es dona un impuls en la millora estructural de les confraries i en els serveis que ofereixen, que són vitals per al bon funcionament del sector. Aquest augment en l’import de les ajudes és una nova mostra del nostre suport a aquest col·lectiu”.
Cal recordar que aquestes ajudes, a les quals es poden acollir les confraries de pescadors de les Balears, tenen per objectiu la compensació de les despeses originades per la realització de les activitats pròpies de les confraries de pescadors. La finalitat és promoure actuacions en matèria de representació i d’informació dutes a terme el 2023 (de l’1 de gener fins al 31 de desembre), com són, fonamentalment, la tramitació d’altes i baixes dels seus membres, la gestió de vendes, la conservació, custòdia i transport dels productes pesquers, la formació dels mariners i marineres i la col·laboració en matèria de gestió de reserves marines, entre altres.
L’import màxim de l’ajuda per confraria, que es calcula en funció de la seva activitat, pot arribar fins als 41.000 euros. Tota la informació es pot consultar en aquest enllaç: www.caib.es/sites/ajudesdelfogaiba/ca/llista_dajudes_amb_periode_de_sollicitud_obert-45202/?campa=yes.
Ampliació termini línia INEA 2024
El BOIB publica també aquest dijous la modificació i la correcció d’errors de la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), de 22 de desembre de 2023, per la qual es convoquen subvencions, mitjançant el procediment anticipat de despesa, per a inversions en explotacions agràries corresponents a l’any 2024 (INEA).
Aquesta línia d’ajuda tenia dues convocatòries previstes: una primera amb un termini de sol·licituds entre el dia 11 de gener de 2024 fins al 29 de febrer del 2024; i una segona convocatòria del dia 1 d’octubre del 2024 fins al 29 de novembre del 2024. Cada una d’elles està dotada amb sis milions d’euros. Ara, s’ha ampliat el termini de sol·licituds de la primera convocatòria fins dia 11 de març.
Cal recordar que aquestes convocatòries s’emmarquen dins el nou Pla estratègic de la PAC 2023-2027 d’Espanya (PEPAC) i que per això estan afectades de nova normativa que s’ha de tenir en compte, com que ha desaparegut l’efecte incentivador de les ajudes i que es farà un major control en els preus de mercat de les actuacions sol·licitades, entre altres.

MÁS:  Educació augmenta de 600 a 1.000 € els ajuts de desplaçament per als estudiants que cursen estudis oficials d'ensenyaments artístics superiors a la Unió Europea

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl transport públic de la xarxa TIB i SFM serà gratuït per a tothom amb motiu del Dia de les Illes Balears
Artículo siguienteSubvenció de 870.000 euros per a la Fundació Es Baluard per a l’any 2024