Inicio Baleares L’Hospital Universitari Son Espases commemora el desè aniversari de l’Escola d’atòpia

L’Hospital Universitari Son Espases commemora el desè aniversari de l’Escola d’atòpia

El Servei de Dermatologia de l’Hospital Universitari Son Espases va commemorar ahir el desè aniversari de l’Escola d’Atòpia Infantil. L’atòpia és, la malaltia més freqüent en la infància.
Facultatius especialistes del Servei de Dermatologia van oferir unes xerrades informatives als pares i familiars dels infants amb dermatitis atòpica sobre al·lèrgies alimentàries i els donaran eines per al tractament de la malaltia. Amb motiu del desè aniversari, Sonrisa Médica va preparar una petita obra de teatre per als infants.
Durant aquests deu anys s’han duit a terme més de 25 tallers formatius i s’ha impartit formació a més de 400 familiars de nins amb dermatitis atòpica. Aquesta malaltia és una afecció que fa que la pell s’assequi, piqui i s’inflami. És comú en els infants petits, però es pot manifestar a qualsevol edat. La dermatitis atòpica és una malaltia crònica).
L’Escola d’Atòpia de Son Espases ensenya els infants a tractar la dermatitis atòpica, malaltia inflamatòria crònica de la pell que n’afecta el 20 %. En col·laboració amb Sonrisa Médica, ─que fa més divertits els tallers─, s’explica que la malaltia no és contagiosa i que és possible espaiar i reduir els brots utilitzant el tractament farmacològic recomanat pel metge i seguint una sèrie de recomanacions com ara mantenir la pell hidratada i evitar les temperatures extremes i l’abric excessiu. S’informa també que les dutxes han de ser breus i amb aigua tèbia, que s’ha de fer un eixugat suau amb la tovallola i que, sobretot, s’ha d’evitar gratar la pell. Aquests són els consells bàsics per millorar l’evolució de la dermatitis atòpica.
La dermatitis atòpica es produeix per anomalies en els components de les capes externes de la pell que actuen com una barrera. En la dermatitis atòpica s’origina una disminució de la funció de defensa de la pell i apareix sequedat, picor i inflamació. En general, la malaltia es manifesta en brots, és a dir, hi ha períodes aguts de la malaltia i períodes de remissió. Tendeix a millorar o, fins i tot, pot desaparèixer amb l’edat, però és important efectuar una sèrie de cures diàries perquè el nombre de brots siguin els mínims possibles per intentar controlar la malaltia i millorar la qualitat de vida. La base del tractament és la hidratació juntament amb una sèrie de cures generals. Sovint, durant el brot agut es requereix tractament farmacològic.

MÁS:  Es modifiquen els Estatuts de la Fundació d’Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l’Autonomia Personal

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Govern i EAE Business School col·laboren per accelerar la transformació digital de les pimes de les Illes Balears
Artículo siguienteLa firma del caso Koldo propuso al Govern mascarillas que eran para otro organismo