Inicio Baleares Arriba a Mallorca el primer dels cincs nous trens d’SFM

Arriba a Mallorca el primer dels cincs nous trens d’SFM

El primer dels cinc nous trens adquirits pel Govern de les Illes Balears ha arribat a Mallorca per donar continuïtat a la necessitat de millorar el transport públic de les Illes.
El contracte amb Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) per a la fabricació dels cinc trens elèctrics de quatre cotxes cada un, i el manteniment d’aquests durant el termini de garantia, ha suposat una inversió de 54.653.612 euros (amb l’IVA exclòs), dels quals el 90 % prové del fons REACT-EU, constituït per a la recuperació econòmica arran de la crisi de la COVID-19.
La consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, ha destacat: «Aquests cinc nous trens, que s’afegeixen a la flota actual d’SFM i han estat adquirits amb fons europeus, suposen una consolidació del servei públic de tren que serà efectiva des del mes de juny» i ha afegit que els vehicles «ens permetran afrontar amb garanties la possibilitat d’ampliar tant els horaris com les freqüències del servei, a més de reforçar-lo i garantir-lo davant possibles incidències».
Aquest matí, al voltant de les 6.00 h, ha arribat al Moll Vell de Palma el primer dels cincs nous trens adquirits per Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) que permetran reforçar la flota d’SFM. Posteriorment, el vehicle ha quedat dipositat a la platja de vies de les instal·lacions d’SFM a Son Rutlan devers les 11.00 h, una vegada que ha finalitzat el transport especial habilitat des del port de Palma. 
La consellera ha recordat que està previst que les quatre unitats restants vagin arribant progressivament entre els mesos de març i juny i ha destacat que «és una necessitat urgent millorar el transport públic per donar cobertura als usuaris i la demanda».
Per la seva part, el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, José Ramón Orta, ha subratllat que abans d’iniciar el procés de fabricació es va dur a terme tota una feina prèvia entre responsables de CAF i l’equip tècnic d’SFM per acabar de definir els interiors dels nous trens i el disseny de la cabina, així com la planificació de la compra del material necessari. «Es tracta d’un procés molt important, ja que és aquí on es defineix l’adequació de les noves unitats a les necessitats i peculiaritats del servei, en cada cas», ha destacat Orta.
Es tracta d’uns trens de darrera generació, composts per quatre cotxes (vagons) cadascun i que disposen d’avanços en molts d’aspectes respecte als de la flota actual d’SFM.
En primer lloc, l’estructura és d’alumini, la qual cosa fa que el pes sigui menor i, per tant, consumeixen menys energia i són més eficients; d’altra banda, són quatre metres més llargs i ofereixen una mica més de capacitat respecte dels anteriors, i, al seu torn, hi ha més espais reservats per a bicicletes en l’interior.
Una diferència significativa respecte els de la sèrie 8100 actuals és que els nous disposen de tres portes d’entrada per cada costat del vagó, la qual cosa facilita l’accés del passatge i una major agilitat en la càrrega i descàrrega dels viatgers.
Electrònicament més avançats, també estan dotats de millors sistemes de seguretat elèctrica, que aporten una major fiabilitat i agilitat davant de possibles incidències.
S’han millorat igualment els dispositius interiors d’informació al viatger i, quant als circuits de videovigilància interior de les unitats, hi ha una novetat important i és que es podrà visualitzar en temps real tot el que esdevengui a l’interior dels trens des del centre de control de trànsit d’SFM. Cal destacar també que alguns dels avanços electrònics que inclouen les noves unitats es podran replicar als trens de la flota actual, la qual cosa suposarà que tota la flota millorarà en aspectes de seguretat i fiabilitat.
La nova unitat que ha arribat avui a Mallorca ja ha superat les primeres proves de funcionament en les instal·lacions de CAF al País Basc i ara s’inicia un període en el qual s’han de continuar fent diferents proves de circulació conforme als estrictes protocols de seguretat. La previsió és que aquest primer tren pugui entrar en servei durant el mes de juny per donar resposta a les necessitats actuals d’SFM. 
Les quatre unitats restants incloses en el contracte hauran d’efectuar igualment proves de circulació més curtes. Així mateix, la incorporació dels nous trens al servei s’efectuarà gradualment des del mes de juny i fins a finals d’enguany.

MÁS:  La Conselleria d’Educació i Universitats tanca l’edifici de primària del CEIP Es Putxet de Selva

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Govern va executar 118,72 milions d’euros dels fons europeus MRR en el segon semestre del 2023
Artículo siguienteEducació augmenta de 600 a 1.000 € els ajuts de desplaçament per als estudiants que cursen estudis oficials d’ensenyaments artístics superiors a la Unió Europea