Inicio Baleares La Conselleria de Turisme, Cultura i Esports oferirà activitats culturals i esportives...

La Conselleria de Turisme, Cultura i Esports oferirà activitats culturals i esportives per a totes les edats amb motiu del Dia de les Illes Balears

Activitats culturals i esportives dirigides a tota la ciutadania de totes les illes amb motiu del Dia de les Illes Balears. És la proposta ideada per la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports a través de les direccions generals de Cultura i Esports i els seus ens i centres adscrits.
Mallorca
Dia 1 de març la cita és a l’escenari de la Carpa Gran instal·lada al passeig Sagrera amb l’espectacle infantil El llibre màgic del gran Cassanyes. Adreçat a infants de 3 a 10 anys, es tracta d’un espectacle teatral i de màgia que fomenta la importància dels llibres i la lectura. El Gran Cassanyes és un mag peculiar que després de viatjar per tot el món ha oblidat com es feien els seus jocs de màgia i amb l’ajuda dels seus llibres i dels infants els intentarà recuperar. Hi haurà dues funcions a les 11 i a les 17 h.
Per altra banda, l’Arxiu del Regne de Mallorca (Carrer de Ramon Llull, 3 – Palma) oferirà dues visites guiades per al públic general i amb un aforament màxim de 20 persones. Serà dimarts 27 a les 18 h i dijous 29 a les 17 h.
L’Arxiu del Regne de Mallorca constitueix un conjunt arquitectònic modern i funcional que custodia un dels fons documentals més importants per aprofundir en la història de la nostra comunitat. Es podran visitar dependències tan diverses com la sala d’investigadors, la sala de digitalització i restauració o el dipòsit, on es conserven documents originals del segle XIII endavant.
S’ha de reservar prèviament a 971 17 73 40 – arm@arxregne.caib.es
La proposta d’activitats de la Biblioteca Pública de Palma – Can Sales s’acosta a diferents edats prèvia inscripció al 971 17 60 30.
Dimarts 27 a les 18 h, un contacontes a càrrec de Lluís Valenciano (Myotragus Teatre) titulat El retorn del senyor dels contes, per a infants a partir de 4 anys.
Dijous 29 a les 11:30 h, itinerari històric “Pirates i corsaris” a càrrec d’Iván Cerdà (Mallorca insòlita).
Dijous 29 a les 12 h és el torn del públic familiar. Amb un contacontes de Raquel de Manuel (Lletra Encantada) El vaixell vermell.
Finalment, dijous 29 a les 18:30 h arribarà el teatre en petit format dels menorquins Beta Teatre amb Dona i arxiu.
Al Museu de Mallorca (Carrer de la Portella, 5) totes les activitats són gratuïtes i no és necessària la reserva. Les activitats previstes són les següents:
Dimecres 28 febrer, 11 h. Visita temàtica “Sants i dimonis que romanen presents”.
Dimecres 28 febrer,  17 h. Visita guiada a l’exposició temporal “Els peus vestits. Una alta lectura de la col·lecció” i a les obres de la col·lecció permanent relacionades amb la mostra.
Dijous 29 febrer, 12 h. Visita guiada a l’exposició temporal “Els peus vestits. Una alta lectura de la col·lecció” i a les obres de la col·lecció permanent relacionades amb la mostra.
Dijous 29 febrer, 17 h. Visita guiada a l’exposició temporal “Els peus vestits. Una alta lectura de la col·lecció” i a les obres de la col·lecció permanent relacionades amb la mostra.
Dimecres 28 de febrer, 18:30 h. Conferència sobre «El vidre bufat patrimoni immaterial d’Unesco 23. Els Gordiola, una nissaga dedicada al vidre». A càrrec de Marisa Aldeguer Palou.
Per la seva banda, la Direcció General d’Esports organitzarà, com cada any juntament amb la FESAIB, activitats d’esport adaptat al Passeig del Born.
 
 
Visites guiades a Eivissa
També a Eivissa hi haurà visites guiades, concretament al Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera – Necròpolis del Puig dels Molins
Dimarts 27 a les 12 h: Visita a la necròpolis del Puig des Molins i a les sales feniciopúniques del Museu Monogràfic Puig des Molins.


Dimecres 28 a les 12 h: Visita a l’exposició temporal del MAEF “Per a la nostra senyora, Tinnit, la Poderosa. La plaqueta des Culleram 100 anys després”.


Dijous 29 a les 12 h: Visita al Laboratori de Conservació i Restauració del MAEF.
Per a més informació: 971 17 60 90
 
Museus, biblioteques i arxius de Menorca
Al Museu de Menorca, dia 1 a les 11:30 h podrem gaudir de Viu la Mago romana
. Presentació de la mostra de llumetes d’època romana al nou Espai 0 del museu. Degustació de plats d’època romana. Jocs i tallers de mosaics.

És necessària inscripció prèvia a través de la web museudemenorca.com o al 971 350 955.
En canvi, a l’Arxiu Històric de Maó hi haurà microteatre de sèrie negra dia 29 a les 19 h. “Herois” i “La feina ben feta”. 
Dues sessions simultànies de microteatre, a diferents espais de la
 Biblioteca, que es repetiran per a poder assistir a ambdues. D’una banda,
”Herois” de Josep Mercadal, amb direcció de Joan Fullana i a càrrec dels
 actors Josep Mercadal i Xavier Núñez. I de l’altra, “La feina ben feta”
de Toni Gener, amb monòleg de l’actriu Gemma Moll i direcció de Sergi
 Marí. Una proposta artística de la Companyia La Trup.      
 
 
 

MÁS:  1.276 persones s’han presentat al darrer examen del procediment extraordinari d’estabilització per concurs d’oposició

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Conselleria d’Educació i Universitats i l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia instal·len un rocòdrom a l’IES Algarb de Sant Jordi de ses Salines
Artículo siguienteUniversidad Alfonso X El Sabio completa la digitalización de sus clínicas odontológicas y tiene como objetivo principal incorporar un laboratorio digital para el ciclo lectivo 2025/2026