Inicio Menorca Responsables del Consorci de Residus i Energia de Menorca visiten la planta...

Responsables del Consorci de Residus i Energia de Menorca visiten la planta de reciclatge d’envasos de vidre TMA Recicla de la mà d’Ecovidrio

El Consorci de Residus i Energia de Menorca va visitar aquesta setmana la planta de tractament d’envasos de vidre d’Ecovidrio ubicada a Bunyola, Mallorca, per conèixer de primera mà el procés de reciclatge dels envasos de vidre.

La visita, que es va fer conjuntament amb representants del Consell Insular de Mallorca, ha comptat amb la participació de Margalida Roig, directora insular de residus del Consell de Mallorca; Simón Gornés, conseller de Medi Ambient i president del Consorci de Residus i Energia de Menorca i Mateu Aínsa, director insular de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca.

Aquesta planta recicladora, TMA Recicla, és la planta de tractament que rep tots els envasos recuperats fruit de la recollida separada que efectuen els serveis de recollida de residus a cada població de Menorca.

MÁS:  Menorca es reuneix amb turoperadors, companyies aèries i agents especialitzats per incentivar el mercat alemany

Els participants van assistir a les instal·lacions de TMA Recicla per comprovar com els residus d’envasos de vidre es transformen en un recurs de valor que es pot reincorporar gairebé íntegrament al cicle productiu després de la fase de tractament, acompanyats per Roberto Fuentes, gerent de zona d’Ecovidrio. Es tracta d’un procés automatitzat, sostenible (no es fa servir aigua ni productes químics) i eficient en què els residus d’envasos de vidre es netegen de petites impureses i es trituren fins a convertir-se en calcí, matèria primera secundària per fabricar nous envasos.

Durant la visita, els assistents van poder comprovar com la cadena de reciclatge d’envasos de vidre és un procés eficaç, eficient i sostenible. La recollida separada d’envasos de vidre a través del contenidor garanteix un reciclat d’alta qualitat, ja que amb prou feines presenta impropis. L’alt rendiment del procés de reciclatge i les propietats circulars del material vidre permeten que un envàs en pugui fabricar un altre exactament igual, infinites vegades.

MÁS:  El departament d'Economia i Serveis Generals edita un calendari dedicat al producte local i als oficis artesans

Cal destacar que l’ús de vidre reciclat estalvia -de mitjana- un 53% de les emissions de CO2, evita l’extracció de primeres matèries i redueix aproximadament un 38% la despesa energètica, atès que la seva temperatura de fusió al forn és menor.

Davant del nou context legislatiu marcat per ambiciosos objectius de taxa de recollida separada i de taxa de reciclatge per comunitat autònoma, Ecovidrio ha organitzat aquesta visita per fomentar la col·laboració, el coneixement i la transparència amb les administracions públiques de tots els nivells.

Maó, 23 de febrer de 2024
 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Consell de Mallorca pide la protección de las telas de lenguas en el Parlamento Europeo
Artículo siguienteMenorca celebra el Dia de les Illes Balears amb més de 40 activitats